Računalništvo, telefonija
22.08.2019 08:19
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung napovedal cenejše in bolj kakovostne televizorje

Ljubitelji televizije bodo nad združitvijo tehnologij OLED in Quantum Dot zagotovo navdušeni.
Ljubitelji televizije bodo nad združitvijo tehnologij OLED in Quantum Dot zagotovo navdušeni.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov prisegate na klasičen ali pametni televizijski sprejemnik. Pri podjetju Samsung so namreč sprejeli odločitev, da bodo združili obstoječo tehnologijo OLED s precej naprednejšo tehnologijo Quantum Dot (QD). To v praksi pomeni, da bodo nastale matrike Samsung QD-OLED, uporabniki pa bodo s tem dejansko dobili najboljše iz obeh svetov. Tu bo namreč še vedno šlo za klasično zaslonsko tehnologijo OLED, le da bodo inženirji podjetja Samsung dodali še kvantne točke za boljšo kakovost slike.

Ljubitelji televizije bodo nad združitvijo tehnologij OLED in Quantum Dot zagotovo navdušeni, saj bodo tovrstni televizorji lahko prikazovali precej bolj žive barve, imeli bodo tudi precej boljšo svetilnost v primerjavi s klasičnimi televizorji OLED. Kupci televizorjev pa si s prihodom te tehnologije lahko obetajo precejšnje znižanje cen vrhunskih televizorjev. Doslej namreč tehnologija OLED ni imela prave konkurence, proizvajalo pa jih je zgolj podjetje LG. S prihodom tehnologije Samsung QD-OLED, se bodo razmere na trgu močno spremenile, in sicer potrošnikom v korist.

Proizvodnja televizorjev QD-OLED naj bi se po prepričanju poznavalcev lahko pričela kmalu. Podjetje Samsung Display je vanjo namreč pripravljeno vložiti kar 7,5 milijarde evrov.


Prijavi napako v članku