Telefoni
09.01.2015 10:48

Deli z drugimi:

Share

Samsung napada z novo družino mobilnikov Galaxy E

Nova mobilnika Samsung družine Galaxy E naj bi zlahka prepričali tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije.
Nova mobilnika Samsung družine Galaxy E naj bi zlahka prepričali tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije.

Samsung Electronics je zaradi upočasnjene prodaje pametnih telefonov Galaxy napovedal 60-odstotni padec četrtletnega operativnega dobička. Južnokorejski gigant se namreč mora soočati z vse težjim bojem s tekmeci, predvsem z Applom, Xiaomijem in Lenovom, za prevlado na trgu. Tokrat bo podjetje Samsung srečo poskušalo z novo družino pametnih mobilnih telefonov Galaxy E, ki naj bi zlahka prepričali tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije.

Podjetje Samsung je pripravilo dva izdelka nove družine pametnih mobilnih telefonov Galaxy E, in sicer Galaxy E5 in Galaxy E7. Šibkejši model Galaxy E5 je opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem frekvence 1,2 gigahercev, poldrugim gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, medtem ko je za spletne konference na voljo kamera ločljivosti pet milijonov točk. Dovolj dolgo avtonomijo pa mobilniku Samsung Galaxy E zagotavlja baterija zmogljivosti 2.400 (mili)amper ur.

Zmogljivejši mobilnik Galaxy E7 pa je opremljen z večjim 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem frekvence 1,2 gigahercev, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora in baterijo zmogljivosti 2.950 (mili)amper ur. Vgrajeni pomnilnik lahko pri obeh modelih razširimo s pomnilniko kartico microSD. Na pomnilniku pametnih mobilnih telefonov Galaxy E5 in Galaxy E7 je trenutno nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat, že v bližnji prihodnosti pa naj bi bil na voljo Android 5.0 Lollipop.

Nova pametna mobilna telefona Samsung Galaxy E5 in Galaxy E7 sta že naprodaj v Združenih državah Amerike, zanj pa ameriški trgovci zahtevajo preračunanih 258 evrov in 306 evrov. Novinca naj bi kmalu prispela tudi na evropski trg, uradnih podatkov o tem pa vsaj trenutno še ni na voljo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku