Računalništvo, telefonija
15.11.2021 13:06
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung nagrajen s 43 nagradami za inovacije na CES 2022

Nagrade dokazujejo osredotočenost podjetja Samsung na trajnost, prilagojenost in povezanost izkušenj ter inovacije, ki so osredotočene na človeka.

Podjetje Samsung Electronics je prejelo kar 43 nagrad za inovacije CES® 2022 za svoje izdelke in storitve, vključno s štirimi priznanji za najboljšo inovacijo (Best of Innovations). Podelitev nagrad sponzorira CTA, lastnik in organizator CES-a, največjega in najbolj vplivnega tehnloškega dogodka na svetu, ki se bo odvil v Las Vegasu naslednje leto. Nagrade potrjujejo, da Samsung posveča ogromno pozornosti inovacijam in dizajnu tako produktov kot storitev.

Samsung je prisoten v več kategorijah, kar kaže na njegove inovacije v vseh smereh, ki koristijo industriji in družbi. Letos so prejeli nagrade v kategorijah za računalniške zunanje naprave in dodatke, računalniško strojno opremo in komponente, digitalne slike/fotografijo, vgrajene tehnologije, igranje iger, slušalke, zdravje in dobro počutje, gospodinjske aparate, domači kino in dodatke, mobilne naprave in dodatki, pametni dom, programsko opremo in mobilne aplikacije, trajnost, nosljive tehnologije in video zasloni. Nekateri izdelki so zmagali tudi v več kategorijah.

Zmagovalec v kategoriji »najboljša inovacija« je Samsung Galaxy Z Flip3 Bespoke Edition – Galaxy Z Flip3 ali »verzija: bodi slišan« omogoča ljudem, da se izrazijo, zato so izdelali napravo, ki je resnično prilagojena vsakemu posamezniku. Sami si lahko izberete barvo okvirja oziroma kombinacijo več barv, skupaj tako kar med 49 možnimi slogi. Ima tudi najvišji standard vodoodpornosti ter najmočnejši aluminij, ki je bil kdaj uporabljen na pametnem telefonu Galaxy. Hkrati je dobil nagrado v kategoriji digitalne slike/fotografije ter mobilne naprave in dodatki.

Ostali nagrajenci za inovacije:

Samsung Galaxy Z Fold3 5G – Galaxy Z Fold3 prinaša vodilno Samsung tehnologijo kamere za pametne telefone v prelomno zložljivo obliko – tako pridobiva priznanje v kategoriji digitalne slike/fotografije ter v kategoriji mobilnih naprav in dodatkov. Je vodoodporen ter podpira pero S Pen na zložljivem zaslonu s prvo kamero pod zaslonom.

Samsung Galaxy Watch4 – Serija Galaxy Watch4, ki je priznana v kategorijah zdravje in gibanje ter v nosljive tehnologije, je najbolj inovativna Samsung pametna ura doslej. Ponaša se s prenovljenim operacijskim sistemom (OS) in dizajnom uporabniške izkušnje (UX). Novi senzor BioActive spremlja nivo kisika v krvi in srčni utrip.

Samsung Galaxy A Series – Gre za družino petih naprav pametnih telefonov, s sistemom več kamer, hitro polnilnimi baterijami, hkrati pa s ceno, ki je prijazna vsem. Prejeli so nagrado mobilne naprave in dodatki.

Samsung Galaxy Buds2 – V kategoriji slušalk so Galaxy Buds2 prepoznali kot udobne, imajo bistvene funkcije hkrati pa so tudi cenovno dostopni. So najmanjše in najlažje slušalke do sedaj in zagotavljajo celodnevno udobje in eleganco.

Samsung Galaxy Book Pro 360 – Samsung Galaxy Book Pro 360 preoblikuje osebni računalnik tako, da ustreza potrebam uporabnikov, ki so bolj mobilni uporabniki. Zmagal v kategoriji računalniške strojne opreme in komponent. Ima vgrajen DNK telefona Galaxy, zato je to tudi prvi 5G računalnik, ki ga sicer lahko dobimo v ZDA.

Samsung SmartTag + – še en zmagovalec v kategoriji mobilnih naprav in dodatkov. Iskanje predmetov ne bo več težava. Galaxy SmartTag + preprosto pritrdite na ključe, torbice ali celo ovratnico hišnega ljubljenčka in ga nikoli več ne boste izgubili. S telefonom pa boste sledili puščicam in našli svoj izgubljeni predmet.

Samsung 30” Smart Induction Built-In Cooktop – Samsung pametna indukcijska kuhalna plošča je priznana v kategoriji gospodinjskih aparatov. Kljub zmanjšanju porabe energije in nižjih emisij, ohranja svojo zmogljivost. Prejela je tudi nagrado Energy Star 2021-2022.

Samsung pralni stroj (WA7700A) – Samsung pralni stroj z najvišjo obremenitvijo s samodejnim odmerjanjem zmaguje tudi v kategoriji gospodinjskih aparatov. Pralni stroj vključuje druge bistvene funkcije za učinkovito in zmogljivo čiščenje, od vgrajene vodne pipe do predhodnega odstranjevanja trdih madežev do cikla pomivanja Super Speed, ki konča polno pranje v samo 28 minutah.

Samsung 512 GB DDR5 RDIMM – Prvi v industriji 512 GB DDR5 registriran dvojni in-line pomnilniški modul (RDIMM) je za posameznike, ki zajemajo umetno inteligenco v visoko zmogljivih računalniških, oblakih in strežnikih podatkovnih centrov. Priznan je v kategoriji računalniške strojne opreme in komponent.

Samsung U.2 ZNS NVMe SSD PM1731a (2 / 4TB) – Najsodobnejši pogon SSD (SSD) za podjetja in velike podatkovne centre, ki podpira dolgo pričakovano tehnologijo Zoned Namespace (ZNS). PM1731a bo podaljšal življenjsko dobo SSD-ja za tri do štirikrat v primerjavi z obstoječimi diski SSD in znatno povečal uporabniški prostor za shranjevanje.

Samsung PCIe Gen5 NVMe SSD PM1743 (2/4/8/16TB) ― Še en zmagovalec v kategoriji računalniške strojne opreme in komponent, PM1743 je najhitrejši, najbolj zmogljiv in najbolj zanesljiv U.2 SSD v industriji.

Samsung ISOCELL HP1 ― Zmagal je v kategoriji vgrajenih tehnologij kot prvi mobilni slikovni senzor s 200 MP 0,64 μm v industriji.

Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na news.samsung.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787
Spletna prisotnost podjetja, ne glede na industrijo, lahko močno vpliva na uspeh in prepoznavnost. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da bo večina njihovih ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več