Strojna oprema
06.03.2008 10:52

Deli z drugimi:

Share

Samsung na CeBIT-u predstavil novosti v svoji seriji tiskalnikov

Podjetje Samsung Electronics je na največjem tehnološkem sejmu na svetu CeBIT naznanil prihod ene najobsežnejših serij pisarniških tiskalnikov. Podjetje je predstavilo 26 novih modelov laserskih tiskalnikov in večfunkcijskih naprav ter 16 tiskalniških rešitev, ki združujejo obliko in možnosti brezžičnega povezovanja za izboljšanje učinkovitosti delovnih procesov v podjetjih.

Samsung je osredotočen na zagotavljanje tiskalniških naprav in rešitev, ki zadovoljujejo potrebe podjetij vseh velikosti. Od najmanjšega barvnega tiskalnika na svetu, najhitrejše A4 digitalne večfunkcijske naprave, do prvega vodenega servisa tiskalnikov, ki je primeren tako za mala podjetja kot velike korporacije. Samsung sedaj ponuja enega najobsežnejših izborov tiskalnikov, večfunkcijskih naprav in tiskalniških rešitev.

Podjetje je okrepilo tudi svojo ponudbo uporabniških storitev, ustanovilo posebno ekipo svetovalcev ter nadgradilo storitvene procese. Zaposlene na Samsungovem oddelku digitalnega tiska usposabljajo, da lahko organizacijam svetujejo pri izbiri pravih tiskalniških rešitev.

Vodstvo v oblikovanju
Z moderno oblikovanimi tiskalniki in večfunkcijskimi napravami Samsung kljubuje tradicionalni “veliki in okorni” podobi barvnih laserskih naprav ter laserskim tiskalnikom in večfunkcijskim napravam prinaša svež stil in obliko. Samsung je z zadnjimi dodatki podrl lasten svetovni rekord najmanjšega barvnega laserskega tiskalnika in večfunkcijske naprave. Nova serija barvnih tiskalnikov CLP-310 je za 17 odstotkov manjša od predhodne (CLP-300), medtem ko je serija barvnih večfunkcijskih naprav CLX-3170 za kar 54 odstotkov manjša od prejšnje (CLX-3160). Novi laserski tiskalniki in večfunkcijske naprave nudijo tudi odlično kakovost tiskanja ter manjše stroške vzdrževanja kot inkjet naprave.

Samsungovi inovativni in stilsko oblikovani tiskalniki so dobili nagrade na treh najpomembnejših tekmovanjih v oblikovanju izdelkov, IF v Nemčiji, IDEA v ZDA in Reddot v Nemčiji. S prestižnim črnim leskom mnogi novi Samsungovi tiskalniki in večfunkcijske naprave dodajajo sodobno podobo modernim pisarnam. Mednje zagotovo sodijo modeli ML-1640, SCX-4300, CLP-315 in CLX-3175FN.

Brezžično povezovanje
Samsung od sedaj ponuja preprosto brezžično povezovanje za mnoge svoje izdelke, vključno z ML-1630W, SCX-4500W, CLP-315W in CLX-3175W. Te naprave omogočajo tiskanje v pisarni z brezžično spletno povezavo od koderkoli, odpravljajo nevšečne kable in povečujejo fleksibilnost v malih pisarnah na domovih.

Za mnoge nove tiskalnike in večfunkcijske naprave je na voljo tudi neposredno USB povezovanje, ki omogoča neposredno skeniranje in tiskanje preko USB ključa – brez povezave z osebnim računalnikom. Te naprave omogočajo tudi branje in tiskanje slikovnih formatov vključno s TIFF, BMP, JPEG, PDF, kar uporabnikom omogoča preprosto tiskanje slik ne glede na format.

Tiskalniške rešitve
Samsung se je povezal z ostalimi svetovnimi proizvajalci s področja tehnologije, kot so IBM, Microsoft in EMC, da bi ponudil izboljšano serijo tiskalniških rešitev in upravljanih storitev. Odprta arhitekturna platforma JScribeTM je bila razvita v sodelovanju s podjetjem IBM in je že vključena v izbrane Samsungove tiskalnike. Microsoft in EMC sta združila svojo tehnologijo upravljanja dokumentov s Samsungovimi digitalnimi večfunkcijskimi napravami in razvila rešitev upravljanja dokumentov imenovano SmarThru™ Workflow. Gre za omrežno rešitev za postopke razširjanja podatkov v korporacijah, ki omogoča uporabnikom, da hkrati digitalizirajo in pošiljajo skenirane in faksirane dokumente na več mest, vključujoč e-pošto, faks ali FTP strani.

Niz upravljavskih naprav in obračunskih rešitev, kot so CounThru™, Pcounter™ SyncThru™ Web Service in SyncThru™ Web Admin Service, pomagajo podjetjem upravljati produkcijo tiskanja ter daljinsko upravljanje celotnega spektra tiskalnih naprav. Uporabniki lahko izberejo rešitve, ki so primerne za njihova podjetja in tako ustvarijo sistem, ki je prirejen glede na njihove zahteve.

Zeleni management
Samsung Electronics, najvišje uvrščen v Greenpeace-ovem poročilu “Guide to Greener Electronics”, se je zavezal k podpori okolju prijaznih poslovnih praks in načrtuje izboljšanje svojega programa recikliranja. Pri širjenju svoje filozofije zelenega managementa se Samsung pri načrtovanju osredotoča v razvoj eko-prijaznih izdelkov, ki minimalno vplivajo na okolje, vse od izdelave do njihove uporabe ter odstranitve.

Samsungov oddelek digitalnega tiskanja vodi program S.T.A.R (“Samsung’s Take-back and Recycle Program)”, ki se ukvarja s problemom porabljenih tiskalniških potrošnih materialov. V okviru programa vrnjene kartuše 100 odstotno reciklirajo, ne glede na ceno in s tem izkazujejo svojo zavezanost trajnostni okoljski politiki. Samsungovi tiskalniki so si za svojo izredno občutljivost do okolja in uporabniku prijazno delovanje prislužili certifikat Blue Angel, najvišje okoljevarstveno priznanje v Nemčiji.


Prijavi napako v članku