Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
05.01.2022 14:47

Deli z drugimi:

Share

Samsung Electronics razkriva svoje televizorje MICRO LED, Neo QLED in Lifestyle 2022 s kakovostjo slike naslednje generacije in vrsto najsodobnejših možnosti personalizacije

Izboljšana kakovost slike in zvoka ter nova SmartHub funkcija omogočajo večopravilnost na zaslonu in pravo personalizirano izkušnjo novih modelov televizorjev Samsung.

Samsung Electronics Co., Ltd. je predstavil svoje najnovejše MICRO LED, Neo QLED in Lifestyle televizorje na Consumer Electronics Show (CES) 2022. Televizorji nudijo napredek v kakovosti slike in zvoka, več velikosti zaslona, ​​prilagodljive dodatke in nadgrajen vmesnik. Vizija »Zasloni povsod, zasloni za vse« se tako približa realnosti, saj zasloni 2022 nudijo realistične slike, poglobljeni zvok in vrhunsko personalizirano izkušnjo.

MICRO LED: vrhunec zaslonske tehnologije

Najsodobnejši zaslon podjetja Samsung je MICRO LED, ki ponuja najboljšo kakovost slike v svojem razredu zahvaljujoč 25 milijonom mikrometrskih LED diod. Te posamezno proizvajajo svetlobo in barve ter ustvarjajo neverjetno poglobljeno izkušnjo z impresivno globino, živimi barvami in povečano ravnjo jasnosti in kontrasta. Na sejmu CES 2022 bo Samsung predstavil MICRO LED v treh različnih velikostih, in sicer 110”, 101” in 89.” Poleg tega pa podpira tudi 20-bitno globino sivine. To pomeni, da lahko modeli MICRO LED izrazijo vsako najmanjšo podrobnost prizora in nudijo najboljši nadzor z več kot 1 milijonom stopenj svetlosti in barvnih stopenj ter zagotavljajo resnično izkušnjo HDR. Prav tako izraža 100 % barvni razpon DCI in Adobe RGB, kar ima za posledico osupljive, realistične barve. Skupaj z impresivnim dizajnom, ki ga omogoča 99,99 % razmerje med zaslonom in ohišjem pa prinaša revolucionarno zmogljivost.

MICRO LED je nenazadnje opremljen z izboljšano uporabnostjo in funkcijami prilagajanja:

Art Mode omogoča potrošnikom, da spremenijo katero koli sobo v umetniško galerijo, na voljo sta tudi dve umetniški deli Refika Anadola.

Multi View uporabnikom omogoča ogled vsebine iz štirih različnih virov hkrati – iz katerega koli ali vseh štirih vhodov HDMI – v neokrnjeni ločljivosti 4K s hitrostjo do 120 sličic na sekundo.

Dolby Atmos zagotavlja vrhunsko poglobljeno zvočno izkušnjo z zvočniki zgornjega, stranskega in spodnjega kanala za osupljiv večdimenzionalni zvok.

Razvoj Neo QLED s procesorjem Neo Quantum in dinamično zvočno izkušnjo

Zahvaljujoč procesorju Neo Quantum in napredku v tehnologiji slike in zvoku bodo Neo QLED televizorji zagotovili odlično sliko. Letošnji procesor uvaja napredno preslikavo kontrasta z BLU (enota za osvetlitev ozadja), ki poveča raven svetlosti z 12 na 14-bitno gradacijo za večji nadzor vira svetlobe – Quantum Mini LED. To omogoča televizorju, da nadzoruje svojo osvetlitev. Rezultat je izjemna kakovost slike, ki prikazuje polno vsebino HDR. Novi Neo QLED televizorji prinašajo tudi multi-inteligentni algoritem kakovosti slike Real Depth Enhancer, kar z ustvarjanjem občutka globine daje še večji občutek realizma vsebin na zaslonu, funkcija EyeComfort pa prilagodi svetlost in ton zaslona. V primeru spreminjanja svetlobe v okolici bo zaslon samodejno zmanjševal količino svetlobe in ponujal toplejše tone. To omogoča udobnejše gledanje ob večernih in nočnih urah in zmanjša modro svetlobo, ki vpliva na vaš spanec. Zvok je usmerjen tako, da se premika po prostoru skupaj s predmetom na zaslonu. 2022 Neo QLED vključuje tudi mnoge nadgradnje zvočnih užitkov. OTS Pro (Object Tracking Sound) funkcija z izjemnim Dolby Atmos in večkanalni zvočniki, ki so nameščeni po celotnem televizorju, zagotavljajo prepričljivo realistično dinamiko zvoka, ki spremlja dejanja na zaslonu z vseh strani.

Nagrajeni televizorji Lifestyle z brezhibno integracijo dizajna in tehnologije

Zasloni Samsung Lifestyle 2022 brezhibno združujejo dizajn in tehnologijo za edinstveno in prilagojeno izkušnjo. The Frame, The Sero in The Serif  2022 se ponašajo z novim mat zaslonom z lastnostmi proti bleščanju, odsevu in prstnim odtisom ter zagotavljajo eno najbolj prijetnih in udobnih izkušenj pri gledanju. Razvajali pa nas bodo tudi z večjo izbiro velikosti zaslonov. The Frame je voljo v različnih velikostih od 32″ do 85″ in nudi izkušnjo gledanja umetnosti v vsakem prostoru, Serif je z ikoničnim dizajnom na voljo od  43” do 65.”  Sero nudi izkušnjo gledanja v pokončnem ali vodoravnem položaju in zato dvigne večopravilnost še na višjo raven.

»Vloga zaslonov se je v zadnjih letih močno spremenila z napredkom v tehnologiji in novimi načini distribucije zabavnih vsebin. Z našo novo serijo izdelkov strankam nudimo impresivno video in zvočno izkušnjo, ki je prilagodljiva njihovim potrebam,« je povedal Simon Sung, izvršni podpredsednik in vodja prodajne in marketinške skupine podjetja za vizualne prikaze pri podjetju Samsung. »Ne glede na to, ali ste ljubitelj filmov, TV-ljubec, igralec iger ali celo umetniški navdušenec, Samsung lahko ponudi vrhunsko izkušnjo, ki hkrati polepša vsak prostor.«

Novi Smart Hub in aplikacije za izjemno uporabniško izkušnjo

Pametni televizorji Samsung so opremljeni z novim Smart Hub, ki postavlja iskanje in odkrivanje vsebine v ospredje. Novi Smart Hub bo uporabnikom pomagal najti želene vsebine v krajšem času, lahko boste nemoteno prehajali tudi med kategorijami (medij, igre in ambientalnim načinom). Gaming Hub omogoča igralcem iger hitrejše brskanje in vklope v igre, igralci pa bodo imeli tudi možnost dostopa do knjižnice iger, ki jih ponujajo Samsung partnerji. Watch Together (Glejmo skupaj) je aplikacija za videoklice med istočasnim gledanjem drugih vsebin na televiziji; NFT funkcija omogoča nakupe in trgovanje z digitalnimi umetniškimi deli kar preko televizorja MICRO LED, Neo QLED in The Frame; Smart Calibration (pametna kalibracija) pa nastavi optimalno kakovost slike, v profesionalnem načinu optimizacija traja približno 10 sekund.

Razširjene možnosti dodatne opreme, prilagojene potrebam in okusom uporabnikov

Modeli 2022 so opremljeni tudi z razširjeno dodatno opremo za personalizacijo uporabniške izkušnje. The Sero nudi vrtljiv zaslon, televizorji bodo podpirali Smart Hub in Multi View, različne aplikacije, kot sta YouTube in TikTok, pa tudi zrcaljenje in predvajanje v navpičnem načinu. Tu so tudi funkcije življenjskega sloga, kot sta Ambient Mode+ in Art Mode, možnost zasuka ekrana bo mogoča s klikom na daljinski upravljalnik.

Poleg tega so s Samsung zasloni 2022 z razširjenimi možnostmi izbire okvirjev za The Frame in stenskimi nosilci s polno gibljivostjo za vse televizorje na voljo neskončne možnosti personalizacije.

Premikanje mej vrhunske zvočne izkušnje z najnovejšim Soundbarom in izboljšavami

Zvočne izboljšave so dodalebolj poglobljeno, tridimenzionalno zvočno izkušnjo. Funkcija Q-Symphony je bila izboljšana z dodano sinhronizacijo. Gre zaznačilno izkušnjo prostorskega zvoka, ki Samsung Neo QLED televizorjem in Soundbar zvočnikom omogoča, da delujejo skupaj. Zvočniki so opremljeni tudi z brezžično povezljivostjo Dolby Atmos in brezžično povezavo Smart TV.

Novi HW-S800B Ultra Slim Soundbar premika meje v kategoriji slim soundbar zvočnikov. Zagotavlja močan bas v kompaktni obliki z integracijo pasivne tehnologije radiatorja s svojim nizkotoncem. Nov ultra tanek zvočnik s pravimi kanali zvočnikov z vrhunsko močjo ponuja močan zvok samo 1,6″ v globino.

Za več informacij, vključno s slikami ali videoposnetki o izdelkih, ki jih Samsung napoveduje na CES 2022, obiščite news.samsung.com/global/ces-2022.


Izjava o omejitvi odgovornosti: vse funkcionalnosti, funkcije, specifikacije in druge informacije o izdelku, navedene v tem dokumentu, vključno z, vendar ne omejeno na, prednosti, dizajn, cene, komponente, zmogljivost, razpoložljivost in zmogljivosti izdelka se lahko spremenijo brez obvestila ali obveznosti . Razpoložljivost zgoraj omenjenih izdelkov, storitev in funkcij se lahko razlikuje glede na regijo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung televizorji LED televizorji Micro LED

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Sberbank banka d.d.

Dunajska cesta 128a, 1000 Ljubljana, Tel: 080 22 65
Izbira banke je pomembna odločitev. S Sberbank banko, ki vam zna prisluhniti in svetovati, bo dobro poskrbljeno za vas in vaše finance, izognili se boste marsikateri nevšečnosti, ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več