Tablični računalniki
22.01.2015 12:11

Deli z drugimi:

Share

Samsung kmalu s tablicami z razmerjem stranic 4 proti 3?

Zaslon z razmerjem stranic 4 proti 3 naj bi bil med uporabniki tabličnih računalnikov izjemno priljubljen!
Zaslon z razmerjem stranic 4 proti 3 naj bi bil med uporabniki tabličnih računalnikov izjemno priljubljen!

Podjetje Google je v drugi polovici oktobra predstavilo novi tablični računalnik Nexus 9, ki so ga zanj pripravili nadobudni inženirji podjetja HTC. Novost je opremljena z 8,9-palčnim (22,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.048 x 1.536 slikovnih točk in razmerjem stranic 4 pri 3 oziroma enakim razmerjem kot Applov iPad 2. Ker kupci tablic Google Nexus 9 ne morejo prehvaliti zaslona z razmerjem stranic 4 proti 3, naj bi se zanj odločilo tudi podjetje Samsung, katerega tablični računalniki v zadnjem času ne gredo ravno dobro v prodajo.

Podjetje Samsung naj bi kmalu ponudilo v prodajo kar štiri tablične računalnike, in sicer tablici družine Galaxy Tab (razvojni oznaki SM-T35X in SM-T55x) ter tablici družine Galaxy Note (Pro) z razvojnima oznakama SM-P35x in P55x SM. Vse tablice bodo opremljene s 64-bitnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 410, na pomnilniku pa bo prednameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop. Tabična računalnika Galaxy Tab SM-T35X in SM-P35x bosta razpolagala z 8-palčnim (20,3-centimetrskim) zaslonom, medtem ko bosta tablici M-T55x in SM-P55x za prikazovanje slik imeli na voljo zaslon z 9,7-palčno (24,6-centimetrsko) diagonalo.

Samsung naj bi nove tablične računalnike z razmerjem stranic 4 proti 3 predstavil v drugem ali tretjem četrtletju naslednjega leta. O dobavljivosti in maloprodajni ceni novosti pa je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku