Računalništvo, telefonija
08.01.2019 09:01
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung in Apple v nepričakovano partnerstvo

Samsung in Apple bosta uporabnikom ponudila najboljšo uporabniško izkušnjo pri gledanju video vsebin.
Samsung in Apple bosta uporabnikom ponudila najboljšo uporabniško izkušnjo pri gledanju video vsebin.

Veliko je bilo obtožb, da eno podjetje kopira izdelke in funkcije drugega. Te trditve do neke mere najverjetneje res držijo, saj vsak želi svojim strankam ponuditi najboljši končni izdelek z vsemi mogočimi funkcijami. Tu še posebej izstopata podjetji Samsung in Apple, ki sta bili že večkrat obtoženi in tudi obsojeni zaradi nedovoljene uporabe registriranih patentov, saj se z vsemi močmi borita za pridobitev čim večjega števila kupcev svojih izdelkov. Kljub temu podjetji že več let sodelujeta na posameznih področjih, nedavno sklenjeno partnerstvo o sodelovanju pa je presenetilo tudi največje poznavalce.

Prihodnji modeli pametnih televizorjev podjetja Samsung bodo imeli podporo za Applove storitve iTunes Movies & TV Shows in AirPlay 2, kar pomeni, da bodo uporabniki imeli dostop do vsebin, ki so jih kupili preko Applove trgovine iTunes. Poleg tega bodo uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone in tabličnih računalnikov iPad imeli možnost predvajanja vsebin iz svojih mobilnih naprav neposredno na pametnih televizorjih podjetja Samsung. Najbolj navdušeni nad tem sodelovanjem so pri podjetju Apple, saj bodo njihovi uporabniki pridobili možnost predvajanja video vsebin na največjem domačem zaslonu.

Poznavalci so prepričani, da nedavna poteza podjetja Apple kaže na to, da naj bi računalniški gigant kmalu pripravil storitev, ki bo konkurenčna priljubljeni storitvi Netflix. Tu bo šlo za lastno vsebino, ki jo bo podjetje Apple ponujalo v zameno za mesečno naročnino, ta pa bo seveda odlično izgledala na televizorjih podjetja Samsung, saj gre za ene izmed najbolj kakovostnih pametnih televizorjev na trgu.


Prijavi napako v članku