Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
13.01.2022 13:32

Deli z drugimi:

Share

Samsung Home Hub: osrednja naprava za upravljanje pametnega doma

Naprava v obliki tabličnega računalnika, ki jo poganja umetna inteligenca (AI) in SmartThings, zagotavlja prilagojeno in povezano izkušnjo za vsak dom.

Samsung je na sejmu CES 2022 naznanil prihod naprave Samsung Home Hub. Gre za inovativno napravo, ki bo omogočila nov način upravljanja gospodinjskih aparatov, z zaslonom na dotik v obliki tabličnega računalnika v velikosti 8,4 palcev. Samsung Home Hub ponuja izboljšano povezljivost z vrsto pametnih gospodinjskih aparatov ter uporablja umetno inteligenco AI in SmartThings za razumevanje potreb uporabnikov in samodejno zagotavlja prave rešitve.

»Samsung Home Hub prinaša brezhibno povezljivost v pametni dom in olajša življenje uporabnikov z razumevanjem njihovih potreb in želja ter ustrezno nastavitvijo njihovih domačih naprav in pametnih naprav,« je povedala Hyesoon Yang, izvršna podpredsednica in vodja uporabniške izkušnje pri Digital Appliances pri podjetju Samsung Electronics. »Povezljivost naših naprav in intuitivni vmesnik Samsung Home Hub-a omogočata vsem v domu, da hitro pregledajo svoj seznam opravil,« je še dodala Yangova.

Povezovanje širšega nabora naprav

S Samsung Home Hub, ki se povezuje s pametnimi gospodinjskimi aparati v vsakem kotičku doma, lahko zdaj upravljate svojo dnevno rutino, opravljate opravila in skrbite za svoj dom v eni napravi. Kot krmilnik za dom, omogoča izjemen pregled celotnega povezanega doma in omogoča nemoteno spremljanje vsega.

Home Hub se lahko poveže z vsemi napravami v ekosistemu SmartThings, vključno s pametnimi napravami Samsung. Kmalu bo omogočil tudi povezljivost z drugimi napravami v sistemu pametnega doma, kot so luči in sistem za zaklepanje vrat.

Prilagojene izkušnje z AI in SmartThings

Prvič doslej je bila združena široka paleta storitev SmartThings, ki temeljijo na umetni inteligenci in jih je mogoče nadzorovati z ene namenske naprave. Storitve SmartThings spadajo v kategorije kuhanja, nege oblačil, hišnih ljubljenčkov, zraka, energije in čarovnika za nego doma. Uporabnik lahko upravlja napravo z glasovnimi ukazi s pomočjo glasovnega pomočnika Bixby. Kakovosten mikrofonski sistem omogoča dajanje ukazov na daljavo znotraj doma.

Za lažje organiziranje večerje vam SmartThings Cooking omogoča priročno iskanje, načrtovanje, nakupovanje in pripravo tedenskih obrokov s Family Hub™. Ko je čas za pranje perila, se SmartThings Clothing Care poveže z napravami, kot sta pralni in sušilni stroj ter z AirDresser nudi prilagojene možnosti nege glede na vrsto materiala vaših oblačil, vzorce uporabe in trenutno sezono.

Še več, SmartThings Pet omogoča nadzor nad hišnim ljubljenčkom s pametno kamero, na Bespoke Jet Bot™ AI+ pa lahko prilagodite nastavitve na napravah, kot je klimatska naprava, da naredite okolje še udobnejše za vašega ljubljenčka.

Medtem lahko SmartThings Air zagotovi samodejno razvlaževanje zraka ter se poveže s klimatskimi napravami in čistilci zraka za upravljanje kakovosti zraka v vašem domu glede na vaše želje. Da bi vam pomagal prihraniti pri stroških energije, SmartThings Energy na napravi Home Hub analizira vzorce uporabe in uporablja način varčevanja z energijo, ki je opremljen z umetno inteligenco, da pomaga zmanjšati vaše račune za energijo. Da resnično sledite vsem, vam SmartThings Home Care Wizard pošilja obvestila, ko je treba zamenjati dele naprav in nudi napotke, če gre kaj narobe.

Trajnostne pobude za pametni dom

Poleg izboljšanja povezljivosti naprav, želi Samsung z novimi ukrepi prispevatki k bolj trajnostnem okolju, ekološki ozaveščenosti in zmanjšati količino odpadkov. Na sejmu CES 2022 so tako predstavili, kako se bo podjetje soočilo z okoljsko problematiko in prispevalo k reševanju teh perečih vprašanj.

Napovedali so sodelovanje z različnimi podjetji, med drugim s podjetjem Patagonia, ki se trudi za zmanjšanje vpliva mikroplastike na okolje. Sodelovanje s podjetjem Q CELLS je pripeljalo do funkcije Zero Energy Home Integration v aplikaciji SmartThings, ki omogoča upravljanje energije, pridobljene iz sončnih kolektorjev. Pri podjetju s tem želijo vzpostaviti novo funkcijo za analizo porabo elektrike vseh povezanih naprav in s tem potrošnikom priporočati nove načine varčevanja z energijo.

Nenazadnje, je podjetje Samsung postalo tudi ustanovni član združenja Home Connectivity Alliance HCA. Skupaj z vodilnimi proizvajalci pametnih naprav sodeluje za izboljšanje združljivosti pametnih naprav med različnimi blagovnimi znamkami. Razvijali bodo skupne smernice za interoperabilnost, saj bodo lahko uporabniki upravljali in nadzorovali naprave drugih blagovnih znamk prek platforme SmartThings. To bo tako olajšalo prilagajanje novih in starih naprav v pametni dom.

Za več informacij o Samsung Home Hub obiščite Samsung.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več