Računalništvo, telefonija
01.09.2017 14:20

Deli z drugimi:

Share

Samsung Gear Sport za prave športnike

Pametna ročna ura Samsung Gear Sport zagotovo ne bo razočarala športnikov.
Pametna ročna ura Samsung Gear Sport zagotovo ne bo razočarala športnikov.

Pametne ročne ure so med uporabniki vse bolj priljubljene, in sicer predvsem zaradi svoje vsestranske uporabnosti. Novi Samsung Gear Sport pa se bo prikupil športnikom. Najnovejša pametna ročna ura južnokorejskega giganta je napreč tanjša v primerjavi z nekoliko nepriljubljeno pametno ročno uro Gear S3, je nekoliko cenejša in za delovanje ni v celoti odvisna od pametnega mobilnega telefona.

Pametna ročna ura Samsung Gear Sport je seveda namenjena predvsem sledenjem športnim aktivnostim in ostalim aktivnostim našega življenja. Novost je seveda vodoodporna, kar pomeni, da jo lahko brez skrbi uporabljamo pod vodo in sicer do 50 metrov globine. Za sledenje športnim aktivnostim je na voljo bogato število aplikacij, kot so MyFitnessPal, Enomondo, Speedo On in druge, pri tem pa lahko pri vseh uporabljamo vse možnosti, saj je všteta enoletna naročnina na premijske storitve. Kot se za pametne ročne ure spodobi, ima Gear Sport na voljo še senzor srčnega utripa in samodejno zaznavanje aktivnosti.

Ker se tiče strojne opreme pa novo pametna ročna ura Samsung Gear Sport ponuja dvojedrni mobilni procesor, sistemski pomnilnik kapacitete 786 megabajtov in 786 megabajtov za shranjevanje podatkov. Poleg tega tu najdemo še številne uporabne tehnologije, kot so NFC, Bluetooth 4.2, GPS in barometer, za dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija zmogljivosti 300 miliamper ur. Celoto zaključuje mobilni operacijski sistem Tizen in zaslon AMOLED s 3-centimetrsko (1,2-palčno) diagonalo in ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk. Cena nadvse zanimive pametne ročne ure Samsung Gear Sport trenutno žal še ni znana, bo pa zagotovo nižja od cene ne preveč priljubljene pametne ročne Samsung Gear S3.


Prijavi napako v članku