Telefoni
07.11.2014 10:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S6 kmalu med nami?

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 se pričakuje veliko!
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 se pričakuje veliko!

Podjetje Samsung je pred kratkim zaradi upočasnjene prodaje pametnih telefonov Galaxy napovedalo 60-odstotni padec četrtletnega operativnega dobička. Južnokorejski gigant se namreč mora soočati z vse težjim bojem s tekmeci, predvsem z Applom, Xiaomijem in Lenovom, za prevlado na trgu. Zaradi tega njegovi inženirji trenutno vse moči usmerjajo v pripravo pametnega mobilnega telefona Galaxy S6, ki naj bi luč sveta ugledal že januarja prihodnjega leta.

O prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S6 je trenutno bolj kot ne znanega zelo malo. Novost naj bi bila bila na voljo v dveh različicah, pri čemer naj bi bila prva opremljena z osem jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 810, druga pa z osem jedrnim procesorjem Exynos 7420. Velikost zaslona še ni bila razkrita, pričakuje pa se, da bo njegova ločljivost znašala 2.560 x 1,440 slikovnih točk. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo fotoaparat ločljivosti bodisi 16 milijonov bodisi 20 milijonov slikovnih točk, za opravljanje spletnih konferenc pa naj bi bila na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S6 naj bi za shranjevanje podatkov ponujal do 128 gigabajtov prostora, za shranjevanje vmesnih izračunov pa naj bi bilo na voljo vsaj tri gigabajte sistemskega pomnilnika. Če bo šlo vse po načrtih bo novi mobilnik južnokorejskega giganta luč sveta ugledal že januarja prihodnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku