Telefoni
10.06.2013 07:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S4 Zoom: Pol mobilnik pol fotoaparat?

Zanesenjaki so na spletu objavili prve fotografije mobilnika Samsung Galaxy S4 Zoom, iz katerih je razvidno, da gre dejansko za kompaktni aparat z možnostjo opravljanja pogovorov. Podjetje Samsung bo tržno zanimivo novost javnosti predstavilo že 20. junija v okviru lastnega dogodka Premiere 2013.
Samsung Galaxy S4 Zoom bo združeval prednosti pametnih mobilnih telefonov in kompaktnih digitalnih fotoaparatov!
Samsung Galaxy S4 Zoom bo združeval prednosti pametnih mobilnih telefonov in kompaktnih digitalnih fotoaparatov!

Konec maja so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da bi lahko pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 Zoom brez težav nadomestil kompaktne digitalne fotoaparate, saj bo opremljen s tipalom ločljivosti 16 milijonov točk in 10-kratno optično povečavo. Ker naj bi bil fotografski mobilnik naprodaj že proti koncu poletja, ne preseneča, da so zanesenjaki spletnih strani SamMobile in TechTastic objavili prve fotografije novosti. Iz njih pa je razvidno, da bo Samsung Galaxy S4 Zoom dejansko nekakšen hibrid med pametnim mobilnim telefonom in kompaktnim digitalnim fotoaparatom oziroma kompaktni aparat z možnostjo opravljanja telefonskih pogovorov.

Pametni mobilnik Samsung Galaxy S4 Zoom bo za zajem fotografij in vključitev povečave imel na voljo celo namenska gumba. Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še 2-jedrni procesor frekvence 1,6 gigaherca, 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon Super AMOLED qHD z gostoto prikaza 256 točk na palec, vgrajeni pomnilnik kapacitete osem gigabajtov in režo za kartice microSDXC. Tu bomo našli še modrozobo povezavo Bluetooth 4.0 LE, medtem ko bo na pomnilniku nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, obogaten s Samsungovim uporabniškim vmesnikom TouchWiz.

Podjetje Samsung bo fotografski pametni mobilnik Galaxy S4 Zoom javnosti predstavilo že 20. junija v okviru lastnega dogodka Premiere 2013, ki se bo odvijal v Londonu. Novost pa naj bi bila naprodaj že proti koncu poletja oziroma najpozneje v prvi polovici jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku