Telefoni
30.12.2012 06:04

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S4 že februarja?

Pametni mobilnik Samsung Galaxy S4 naj bi bil predstavljen že na februarskem sejmu mobilne telefonije GSMA Mobile World Congress 2013 (MWC 2013). Ta naj bi bil vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika Galaxy S3.
Samsung Galaxy S4 naj bi bil vsaj za razred boljši od mobilnika Galaxy S3.
Samsung Galaxy S4 naj bi bil vsaj za razred boljši od mobilnika Galaxy S3.

Takoj ko je Apple ponudil v prodajo pametni mobilni telefon iPhone 5, so se na svetovnem spletu pojavile številne govorice o nasledniku Samsungovega mobilnika Galaxy S3. Najnovejše spletne govorice pa kažejo na to, da bo pametni mobilnik Samsung Galaxy S4 predstavljen že na februarskem sejmu mobilne telefonije GSMA Mobile World Congress 2013 (MWC 2013).

Novi mobilnik južnokorejskega giganta naj bi bil vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika, saj naj bi bil opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk in 4-jedrnim procesorjem Exynos 5440, izdelanim s pomočjo 28-nanometrske tehnologije. Za zajem fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, vgrajeni pomnilnik pa bo na voljo do kapacitete 64 GB.

Pametni mobilnik Samsung Galaxy S4 bo v »debelino« meril zgolj 9,2-milimerov in bo poganjal mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean z grafičnim vmesnikom TouchWiz UX. Za upravljanje z mobilnikom bo na voljo praktično »pisalo«, medtem ko bo na mobilniku naloženih kopica uporabnih programov, kot so S Memo, Air View, Easy Clip, Quick Command in Idea Sketch. Če bo mobilnik Samsung Galaxy S4 še cenovno primerljiv z zdajšnjim, bo Samsung z njim zagotovo zadel v polno.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku