Telefoni
23.06.2013 08:59

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S4 kmalu še s procesorjem Snapdragon 800

Podjetje Samsung naj bi kmalu ponudilo v prodajo prenovljeno različico pametnega mobilnega telefona Galaxy S4, ki naj bi bil opremljen s procesorjem Snapdragon 800. Novi procesor v primerjavi z zdajšnjim Snapdragonom 600 prinaša izboljšave tako na področju zmogljivosti kot porabe električne energije.
Novi Samsung Galaxy S4 bo opazno hitrejši v primerjavi z njegovim predhodnikom.
Novi Samsung Galaxy S4 bo opazno hitrejši v primerjavi z njegovim predhodnikom.

Na svetovnem spletu se je pojavil neuraden priročnik za pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4, ki nakazuje, da bo južnokorejski gigant kmalu ponudil v prodajo novo različico priljubljenega mobilnika. Ta bo za preračunavanje podatkov uporabljal Qualcommov procesor Snapdragon 800 (MSM8974), ki v primerjavi z zdajšnjim Snapdragonom 600 prinaša izboljšave tako na področju zmogljivosti kot porabe električne energije.

Kupci nove različice pametnega mobilnega telefon Samsung Galaxy S4 bodo prejeli napravo s 4-jedrnim procesorjem frekvence 2,3 gigaherce (proti 1,9 gigahercev procesorja Snapdragon 600) in vgrajenim grafičnim jedrom Adreno 330 (proti Adreno 320). Ker ima procesor Snapdragon 800 že vgrajen modem za podporo mobilnim omrežjem 3G in 4G/LTE, je poraba električne energije v primerjavi s predhodnikom precej nižja.

Preostala strojna oprema novega mobilnika Samsung Galaxy S4 bo povsem enaka zdajšnji različici, saj bo obsegala 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z do 64 gigabajti prostora. Novost naj bi na prodajne police trgovin prispela še pred jesenjo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku