Telefoni
22.12.2019 07:31

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S10 Lite še letos naprodaj v Evropi?

Samsung Galaxy S10 Lite še letos naprodaj v Evropi?
Samsung Galaxy S10 Lite še letos naprodaj v Evropi?

Predstavniki pri ameriški zvezni komisiji za komunikacije FCC (Federal Communications Commission) so nedavno potrdili obstoj novega modela družine pametnih mobilnih telefonov Galaxy S10 podjetja Samsung. Kot vse kaže oa naj bi bil telefon Samsung Galaxy S10 Lite sedaj dejansko že nared za prodajo. Ta naj bi namreč še pred koncem letošnjega leta zašel na nemški trg, zanj pa naj bi v prosti prodaji morali odšteti okoli 680 evrov.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 Lite bo zagotovo navdušil mnoge, saj bo opremljen s 6,7-palčnim zaslonom Super AMOLED ločljivosti 2.400 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 20 proti 9. Kamera za sebke in videokonference bo postavljena na sredino vzdolž zgornjega roba zaslona znotraj namenske reže. Novincu niti pri najzahtevnejših nalogah naj ne bi zmanjkalo moči, saj naj bi bil opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 855 in osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu naj bi bilo na voljo še 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, ki ga bo seveda mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice, in sicer za največ dodatnega enega terabajta.

Samsung Galaxy S10 Lite bo opremljen z eno spletno kamero in tremi digitalnimi fotoaparati. Spletna kamera bo razpolagala s tipalom ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk, trije fotoaparati pa s tipali ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk (f / 2.0), 12 milijonov slikovnih točk (f / 2.2) in pet milijonov slikovnih točk. Za polnjenje baterije kapacitete 4.500 miliamper ur pa bo skrbel sistem za hitro polnjenje zmogljivosti 45 vatov. Na napravi bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem One UI 2.0, ki temelji na osnovi Androida 10, uporabniki pa bodo lahko izbirali med belo, črno in modro različico novosti.


Prijavi napako v članku