Telefoni
05.11.2010 11:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S kot prvi združljiv s standardom Wi-Fi Direct?

Dobro postaja še boljše!
Dobro postaja še boljše!

Dobra novica za vse, ki uporabljate pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S I9000. Kot vse kaže bo eden trenutno najboljših mobilnih telefonov Android na trgu kot prvi postal združljiv z novim standardom brezžične povezave Wi-Fi Direct. Tega je združenje Wi-Fi Alliance dokončalo in ratificiralo že konec oktobra.

Kaj to dejansko pomeni za uporabnike pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S I9000? S pomočjo povezave Wi-Fi Direct bodo lahko med napravami, opremljenimi z brezžično tehnologijo Wi-Fi, vzpostavili neposredno brezžično povezavo na hiter in preprost način. Povezava Wi-Fi Direct bo uporabnikom mobilnika Samsung Galaxy S I9000 omogočala še občutno hitrejši prenos podatkov in daljši domet od konkurenčne povezave Bluetooth. Varnost brezžičnega prenosa podatkov bo zagotovljena s šifrirnim mehanizmom WPA2.

Za »vključitev« povezave Wi-Fi Direct na pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S I9000 bo na srečo zadoščala le nadgradnja strojne kode (firmware). Ta bi lahko bila na voljo že proti koncu leta. Združenje Wi-Fi Alliance je namreč že pričelo s preizkušanjem oziroma certificiranjem prvih izdelkov, ki so združljivi z novim brezžičnim standardom Wi-Fi Direct.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku