Telefoni
17.06.2014 09:07

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Note 4 potrjeno s 5,7-palčnim zaslonom

Mobilnik Samsung Galaxy Note 4 bo k nam po vsej verjetnosti zašel že konec septembra!
Mobilnik Samsung Galaxy Note 4 bo k nam po vsej verjetnosti zašel že konec septembra!

Podjetje Samsung je na svoji spletni strani pomotoma postavilo začetno spletno stran za še nerazkriti pametni mobilni telefon SM-N910A, ki naj bi bil po prepričanju mnogih poznavalcev dejansko težko pričakovani mobilnik Galaxy Note 4. Iz objavljenih podatkov na spletni strani je razvidno, da bo novost zagotovo opremljena z zaslonom AMOLED s 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.440 x 2.560, kar posledično pomeni, da bo gostota prikaza znašala kar vrtoglavih 515 točk na palec. Kakovost prikaza slik bo torej povsem primerljiva s pravkar predstavljenim pametnim mobilnim telefonom G3 podjetja LG Elecronics.

Govorice o preostali strojni opremi novosti ostajajo nespremenjene, saj naj bi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 4 za preračunavanje podatkov uporabljal 8-jedrni procesor Samsung Exynos 5433 (razvojna koda HelsinkiPro) izdelan s pomočjo 20 nanometrske tehnologije ali Snapdragon 805. Za zajem fotografij naj bi bilo na voljo vrhunsko slikovno tipalo ločljivosti 16 milijonov točk s tehnologijo ISOCELL. Tovrstni aparat zagotavlja kakovosten zajem fotografij in videoposnetkov tudi ob zmanjšani svetlobi, na zajetih posnetkih pa pridejo do izraza predvsem žive barve in njihov kontrast.


Na vgrajenem pomnilniku bo seveda prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat, za spletne konference pa bo skrbela kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Novost bo po vsej verjetnosti opremljena še s tipalom ultravijoličnih žarkov, ki bo zagotavljal učinkovito prilagajanje svetilnosti zaslona zunanjemu okolju ter uporabnika opozarjala na nevarne ultravijolične žarke.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku