Računalništvo, telefonija
03.02.2020 10:52
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosnik s procesorjem Snapdragon 8cx

Avtonomija prenosnega računalnika Samsung Galaxy Book S znaša kar 25 ur!
Avtonomija prenosnega računalnika Samsung Galaxy Book S znaša kar 25 ur!

Pri podjetju Samsung so končno najavili razpoložljivost prenosnega računalnika Galaxy Book S, ki je kot prvi opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 8cx. To pomeni, da novost ponuja odlično razmerje med zmogljivostjo in porabo električne energije. Procesor Qualcomm Snapdragon 8cx je namreč izdelan s pomočjo 7-nanometrske tehnologije, razpolaga z osmimi procesorskimi jedri in podatke preračunava pri frekvencah 1,8 gigaherca in 2,84 gigaherca.

Prenosni računalnik Samsung Galaxy Book S je opremljen s 33,8-cantimetrskim oziroma 13,3-palčnim na dotik občutljivim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še 8 gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Tu je na voljo še bralnik pomnilniških kartic (microSD) in vmesnik USB (Type-C).

Samsung Galaxy Book S podpira mobilna omrežja 4G/LTE ter brezžična omrežja Wi-Fi (802,11 ac) in Bluetooth (5.0). Prenosnik lahko brez polnjenja uporabljamo do 25 ur, kar je resnično velika prednost v primerjavi s konkurenco. Na vgrajenem pomnilniku je nameščena programska oprema Windows 10 Home, zato je novost primerna tako za delo kot za igre.


Prijavi napako v članku