Telefoni
01.11.2017 13:44

Deli z drugimi:

Share

Samsung do rekordnega dobička s pomočjo telefona iPhone X

Nadomestni deli za Apple iPhone X bodo pregrešno dragi!
Nadomestni deli za Apple iPhone X bodo pregrešno dragi!

Po tem, ko je Samsung preživel krizo s telefonom Galaxy Note 7, zdaj zelo uspešno nadaljuje svoje poslovanje na področju telefonije. Ta je namreč za tretje četrtletje letošnjega leta zabeležil operativni dobiček v višini kar preračunanih 11 milijard evrov. Južnokorejski gigant je s tem dejansko potrojil operativni dobiček v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je brez besed pustilo tudi največje poznavalce s področja mobilne telefonije.

Podjetje Samsung je operativni dobiček v prvi vrsti povečal na račun odlične prodaje pametnega mobilnega telefona Galaxy S8, ki je v primerjavi z njegovim predhodnikom med uporabniki storitev mobilne telefonije precej bolj priljubljen. Podjetje Samsung je, verjeti ali ne, precej več denarja zaslužilo na račun pametnega mobilnega telefona iPhone X. Nedavna analiza raziskovalnega podjetja Counterpoint Technology Market Research je namreč pokazala, da naj bi Samsung na vsak prodan iPhone X zaslužil okoli 110 ameriških dolarjev oziroma 94 evrov. Pametni mobilni telefon iPhone X namreč vsebuje kar tri strojne komponente južnokorejskega podjetja, in sicer zaslon OLED, baterijo in kondenzatorje.

Pri tem je zanimivo tudi to, da naj bi Samsung s prodajo iPhona X zaslužil kar 3,4 milijarde evrov več kot z lastnim telefonom Galaxy S8. To niti ne preseneča, saj naj bi Applu (vsaj glede na analize priznanih analitskih podjetji) skupno uspelo prodati okoli 130 milijonov telefonov iPhone X, Samsungu pa “le” okoli 50 milijonov telefonov Galaxy S8 in Gallaxy S8+.


Prijavi napako v članku