Telefoni
30.11.2014 07:49
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung bo poskušal srečo s cenejšimi mobilniki

Uporaba cenejšega procesorja bo pocenila mobilnike Samsung.
Uporaba cenejšega procesorja bo pocenila mobilnike Samsung.

Podjetje Samsung je pred kratkim zaradi upočasnjene prodaje pametnih telefonov Galaxy napovedalo 60-odstotni padec četrtletnega operativnega dobička. Južnokorejski gigant se namreč mora za prevlado na trgu soočati z vse težjim bojem s tekmeci, predvsem z Applom, Xiaomijem in Lenovom. Zaradi tega njegovi inženirji že pripravljajo nov mobilnik, ki bo za preračunavanje podatkov uporabljal občutno cenejši, a dovolj zmogljiv procesor, da bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam.

Inženirji podjetja Samsung bodo pri pripravi novega pametnega mobilnega telefona uporabili 4-jedrni in 64-bitni procesor Marvell Armada PXA1908 frekvence 1,2 gigaherca. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še gigabajt sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti prostora, pri čemer bo za shranjevanje podatkov na voljo le 2,2 gigabajta prostora. Za prikazovanje slik bo na voljo zaslon s 4,8-palčno (12,2-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 800 x 480 slikovnih točk, medtem ko bosta za zajem fotografij in videoposnetkov ter opravljanje videokonferenc na voljo digitalni fotoaparat in spletna kamera ločljivosti petih milijonov slikovnih točk.

Novi cenovno ugodni mobilnik podjetja Samsung s podporo mobilnega omrežja 4G/LTE bo opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4.4 KitKat, kmalu pa naj bi bila na voljo še nadgradnja na novejši Android 5.0 Lollipop. Šele z uporabo slednjega bo 64-bitni procesor Marvell Armada PXA1908 prišel do izraza.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku