Računalništvo, telefonija
16.02.2006 07:45

Deli z drugimi:

Share

S&T v regiji Adriatic prvič presegel 100 milijonov evrov prihodkov

Skupina S&T je v letu 2005 zabeležila rekordne poslovne rezultate. Ustvarila je 354 milijonov evrov prihodkov iz prodaje, kar glede na 219,5 milijona evrov prihodkov v letu 2004 predstavlja kar 61,3-odstotno povečanje. Dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) je v lanskem letu znašal 8,5 milijona evrov, kar v primerjavi z letom prej predstavlja 63,5-odstotno rast. V regiji Adriatic je S&T ustvaril prek 100 milijonov evrov prihodkov, od tega skoraj polovico v Sloveniji, kar je največ doslej.

Doseženi rezultati predstavljajo velik mejnik v razvoju S&T-jevega poslovanja, skupina pa namerava nadaljevati z dinamično rastjo in priključitvami novih podjetij. “Smo vodilni ponudnik IT-rešitev na srednje- in vzhodnoevropskih trgih. Naš cilj je nadaljevati začrtano širitev tržnega deleža na trgih, kjer smo prisotni. To bomo dosegli tudi z novimi priključitvami podjetij,” je povedal Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus in generalni direktor regije Adriatic v S&T-ju.

K rasti poslovnih rezultatov v letu 2005 so poleg organske rasti prispevale tudi priključitve tako podjetja EFP/Varias, vodilnega podjetja za implementacijo sistemov SAP, kot podjetja SITO, srbsko-črnogorskega ponudnika bančnih rešitev, ter podjetja InfoNET projekt, hrvaškega ponudnika komunikacijskih omrežnih sistemov.

Revidirani poslovni rezultati za leto 2005 bodo znani 31. marca 2006.


Prijavi napako v članku