Računalništvo, telefonija
21.06.2005 16:38

Deli z drugimi:

Share

S&T Hermes Plus nadaljuje z uspešnim poslovanjem

S&T Hermes Plus je predstavil poslovne rezultate za leto 2004. V letu, ki ga je zaznamoval zlasti prevzem podjetja ITS INTERTRADE SISTEMI, je podjetje ustvarilo 7,99 milijarde SIT prihodkov, kar predstavlja 19-odstotno povečanje glede na leto 2003. Dobiček podjetij skupine S&T Hermes Plus pa je znašal več kot 500 milijonov SIT.

“Preteklo leto je bilo v naši šestletni zgodovini eno najbolj uspešnih, saj smo se povezali s podjetjem ITS INTERTRADE SISTEMI, zaključili in pridobili projekte v številnih največjih podjetjih v regiji, hkrati pa sklenili nova strateška partnerstva z velikani na področju informacijskih tehnologij,” je dejal Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus. “Prepričan sem, da bo naš nastop na trgih regije Adriatic tudi letos izjemno uspešen.”

Tako je celotna skupina S&T v novo poslovno leto vstopila z rekordnimi prihodki in dobičkom. Prodaja je v prvem četrtletju znašala 61,9 milijona evrov (15-odstotno povečanje glede na enako četrtletje lani), k čemur ni prištetih 16 milijonov evrov, ki jih je ustvarila januarja priključena podružnica T-Systems DSS. Priključitvi podjetij ITS INTERTRADE SISTEMI in Computacenter Austria pa sta v rezultatih upoštevani. S&T je kljub priključitvam v prvem četrtletju zabeležil 2,5 milijona evrov dobička pred obrestmi in davki (EBIT), kar predstavlja 79-odstotno povečanje glede na prvo četrtletje leta 2004.

Uprava skupine S&T za leto 2005 pričakuje prihodke v višini 380 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku