Digitalizacija
31.05.2021 14:30
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samozavestno v prihodnost s
Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise (HPE) nenehno uvaja nove izdelke in storitve, raziskuje tehnologijo in trende na trgu ter ponuja vpogled v IT industrijo in najboljše prakse.

HPE-jeva strategija se v zadnjem obdobju še intenzivneje osredotoča na pomoč strankam – kako izkoristiti moč podatkov, ki so razdeljeni po različnih fizičnih lokacijah in v oblakih.

Pridružite se HPE Discover 2021

Edinstveno priložnost, da slišite najnovejše posodobitve HPE-jeve strategije zagotavljanja celotnega IT portfelja od roba računalniškega omrežja do oblaka kot storitve, lahko tudi letos povsem brezplačno izkoristite na HPE Discover 2021. Največji HPE-jevi mednarodni konferenci se lahko pridružite med 23. in 25. junijem. Brezplačna prijava je na voljo tukaj. Ob prijavi si že lahko sestavite urnik predavanj in izobraževanj, ki se jih želite udeležiti. Prijavite se in sodelujete z največjimi IT strokovnjaki.

Se sprašujete, kaj vam lahko HPE ponudi in kako vam lahko decentralizirana oblačna in podatkovna infrastruktura pomaga pri naslednjem valu digitalne preobrazbe?

Podatki niso nova nafta, ker ima nafta drugačno ekonomijo. Smešno bi bilo misliti, da si morajo podjetja med seboj deliti nafto, da bi izkoristila njeno vrednost – a prav to velja za podatke. Pomislite na raziskovalce s področja medicine, ki poskušajo napovedati izbruh pandemije; avtomobilske inženirje, ki usposabljajo avtonomna vozila; ali vodje dobavnih verig, ki morajo odpraviti nujno pomanjkanje oskrbe. Vsi se zanašajo na združevanje podatkov ter vpogledov v entitete in naprave, ki jih je mogoče distribuirati po vsem svetu. In bolj ko bodo raziskovalci, avtomobili in dobavitelji delili svoje podatke, boljše bodo napovedi, odločitve in dejanja – za vse. Preprosto povedano: temeljno gonilo vrednosti v podatkovnem gospodarstvu je omrežni učinek.

S HPE InfoSight, ki temelji na umetni inteligenci in strojnem učenju, boste v svojo ekipo dobili najboljšo platformo za napovedne analize. HPE InfoSight namreč odkrije in reši težave še preden skrbniki IT sistema in končni uporabniki sploh opazijo, da je kaj narobe. Kako je to mogoče? HPE InfoSight je sistem v oblaku. Zbira telemetrijske podatke iz celotnega IT okolja, iz vseh podprtih naprav v omrežju (strežniki, diskovna polja…). Ti podatki so shranjeni v zbirki podatkov, za katero lahko rečemo, da je zagotovo ena največjih baz podatkov na svetu. Vanjo se stekajo podatki iz na sto tisoče sistemov iz vsega sveta. Podatki se v tej bazi zbirajo od leta 2010. Gre za surove podatke, ki nimajo vrednosti, dokler se ne pretvorijo v koristne informacije. Za platformo HPE InfoSight stoji veliko različnih ekip podatkovnih znanstvenikov, ki s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja ustvarjajo algoritme za obdelavo podatkov ter napovedovanje prihodnjih situacij.

Eden izmed podpornih stebrov na poti digitalne preobrazbe je zagotovo tudi programska oprema HPE Ezmeral. Gre za modularen paket, namenjen podjetjem, ki želijo na enostaven in stroškovno optimalen način upravljati, razvijati ter spremljati svojo strojno in programsko infrastrukturo, ne glede na to, kje se ta nahaja. HPE Ezmeral, ki za svoje delovanje izkorišča umetno inteligenco in podatkovne inovacije, povezuje različne svetove znotraj podjetij, ne samo na infrastrukturni, temveč tudi na aplikativni in podatkovni ravni. Rešitve, ki so vključene v HPE Ezmeral, omogočajo: orkestracijo in upravljanje zabojnikov; AI (umetno inteligenco)/ML (strojno učenje) in analizo podatkov; nadzor stroškov; avtomatizacijo IT-ja in operacij, ki jih upravlja umetna inteligenca ter varnost.

Z novo storitvijo HPE Pointnext Tech Care, ki presega prepoznavanje in reševanje težav, pa lahko ob pomoči umetne inteligence še bolje izkoristite svojo HPE tehnologijo. Novosti vključujejo hiter dostop do strokovnjakov za posamezne produkte, digitalno izkušnjo, ki temelji na umetni inteligenci, in splošna tehnična navodila za pomoč strankam pri doseganju operativne učinkovitosti. Ko govorimo o storitvah ne smemo mimo poslovnega modela
HPE GreenLake – Selectium Program, ki temelji na plačilu IT infrastrukture po uporabi. Strankam omogoča, da IT infrastrukturo uporabljajo dinamično, v skladu s poslovnimi potrebami, in plačajo le za dejansko uporabljene vire. Poslovni model vključuje informacijske vire, ki jih stranka uporablja kot storitev in jih plačuje mesečno, podobno kot v javnem oblaku. Infrastruktura pa – za razliko od javnega oblaka – ostane na lokaciji stranke. Na ta način ima stranka nadzor nad IT okoljem, varnostjo in zasebnostjo, izključene so tudi zakasnitve (latency), do katerih lahko pride pri uporabi javnega oblaka. V ta model lahko vključimo praktično vso HPE infrastrukturo – strežnike, diskovne sisteme, sisteme za varnostno kopiranje, mrežno opremo ipd.

S HPE Alletra in Data Services Cloud Console pa so v HPE-ju še korak bližje strateškemu cilju postati podjetje, ki strankam zagotavlja rešitve od roba računalniškega omrežja do oblaka. HPE Data Services je oblačna konzola, ki izkušnjo upravljanja s podatki v oblaku prinese tja, kjer podatki živijo. Poenoti upravljanje podatkov v celotnem življenjskem ciklu in pospeši vpeljavo sodobnih poslovnih aplikacij ter vpogled v podatke. Zgrajena je na edinstveni arhitekturi, ki izvira iz oblaka, abstrahira in orkestrira infrastrukturo ter tokove podatkov, vse od roba računalniškega omrežja do oblaka. Zapletene podatkovne operacije pretvori v poenostavljeno in integrirano izkušnjo s pomočjo obsežnega nabora storitev v oblačni platformi – od upravljanja infrastrukture do upravljanja podatkov. Pri HPE Alletra sta na voljo dva modela.

HPE Alletra 9000 je vrhunski »edge-to-core« portfelj, namenjen zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje, ne glede na to, kje se podatki nahajajo. Zagotavlja izjemno občutljivost, zanesljivost in izjemno nizke zakasnitve, zato je namenjena visoko poslovno-kritičnim IT okoljem. IT-ju omogoča, da preide iz lastništva in vzdrževanja podatkovne infrastrukture na preprost dostop do nje z uporabo infrastrukture kot storitve. Rešitev je razvita na edinstveni platformi, ki omogoča združitev tradicionalnih in poslovno-kritičnih aplikacij naslednje generacije s predvidljivo zmogljivostjo in izjemno nizko zakasnitvijo, podprto s 100-odstotno garancijo razpoložljivosti. HPE Alletra 6000 poganja podatke od roba računalniškega omrežja do jedra z uporabniško izkušnjo v oblaku, za vse poslovne aplikacije. Zagotavlja hitro in dosledno delovanje ter vodilno podatkovno učinkovitost v industriji. IT-ju omogoča, da preprosto preide iz lastništva in vzdrževanja podatkovne infrastrukture na preprost dostop do nje v obliki storitve. Odstranite kompromise glede zmogljivosti in učinkovitosti, brez dodatnih zapletov ter nepotrebnih konfiguracij za dosledno prilagajanje podatkovne infrastrukture in zagotavljanje neprekinjenih IT storitev. Zagotovite si zmogljivo in zanesljivo (99,9999 %) diskovno polje z integriranimi mehanizmi za varovanje podatkov, ki ga poganja umetna inteligenca.

Da bi izboljšali način življenja in dela ljudi, HPE ponuja edinstvene, odprte in inteligentne tehnološke rešitve, z izkušnjami v oblaku in robnim računalništvom, ki strankam pomagajo pri razvoju novih poslovnih modelov, povečanju operativne zmogljivosti in sodelovanju na nove načine.

Bi radi izvedeli več?

Kontaktirajte nas (Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium) ali vašega izbranega
HPE partnerja v Sloveniji. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Vas zanima več iz te teme?
HPE Discover

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več