Računalništvo, telefonija
06.02.2020 07:40

Deli z drugimi:

Share

Samodejno tiskanje fotografij na papir preko storitve Google Foto

Storitev Google Photos odslej omogoča samodejno tiskanje fotografij na fotopapir.
Storitev Google Photos odslej omogoča samodejno tiskanje fotografij na fotopapir.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov Android ali iOS, ki z njihovimi mobilnimi napravami zajemajo veliko fotografij in videoposnetkov, zagotovo obožujejo storitev Google Foto (Google Photos). Ta namreč omogoča samodejno in brezplačno shranjevanje ter samodejno organiziranje fotografij. Brezplačno varnostno kopirajte neomejeno število fotografij in videoposnetkov je sicer omejeno na posnetke v velikosti 16 milijonov slikovnih točk oziroma 1080p, a to je za mnoge več kot dovolj. Poleg tega lahko do njih dostopamo še v poljubnem telefonu ter tabličnem ali drugem računalniku na spletnem naslovu https://photos.google.com.

V Združenih državah Amerike pa imajo uporabniki storitve Google Foto celo možnost, da fotografije natisnejo na foto papir to to povsem samodejno. Za ta namen podjetje Google uporablja namenski algoritem, uporabnik pa lahko izbira med pretežno slikami z osebami, naravo ali kombinacijo obojega. Tu je seveda uporabnikom na voljo tudi možnost, da samodejno izbrane fotografije odstranijo ali zamenjajo z drugimi.

Uporabniki nove storitve bodo mesečno prejeli 10 fotografij, cena tovrstne storitve pa mesečno znaša preračunanih 7,27 evrov. Fotografije so natisnjene na fotopapir velikosti 10,2 x 15,2 centimetrov. Nova storitev je trenutno na voljo le za izbrano skupino uporabnikov na ozemlju Združenih držav Amerike. Če se bo novost izkazala za uspešno, bi lahko bila ta prej ali slej na voljo tudi drugod po svetu.


Prijavi napako v članku