Digitalizacija
11.06.2021 08:29
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Salvador kot prva država na svetu legalizirala bitcoin

Bitcoin je postal uradno plačilno sredstvo v Salvadorju.
Bitcoin je postal uradno plačilno sredstvo v Salvadorju.

Verjetno smo že vsi slišal za kriptovalute. Kriptomrzlica je namreč zajela cel svet, razlog pa je preprost: njihova donosnost. Cena nekaterih kripto oziroma digitalnih valut se je namreč v zadnjem času spet strmo dvignila, čeprav so mnoge vodilne valute pred kratkim doživele strm padec. Ker bodo kriptovalute v prihodnosti le pridobivale na priljubljenosti, ne preseneča, da so se politiki države Slvador kot prvi na svetu odločil, da bodo digitalno valuto bitcoin preprosto legalizirali.

Legalizacija kriptovalute bitcoin v Salvadorju dejansko pomeni, da jo bo mogoče uporabljati na enak način kot lahko danes za nakupovanje storitev in blaga uporabljamo ameriški dolar. Država bo celo pripravila uradno denarnico za hranjenje kriptovalut, njena uporaba pa ne bo obvezna. Pri vsem tem pa je najpomembnejše to, da morajo odslej vsi državni organi sprejeti bitcoin kot plačilno sredstvo.

Poznavalci so prepričani, da bodo državi Salvador kmalu sledile tudi druge države Južne Amerike. To pomeni, da bi lahko digitalno valuto bitcoin kmalu uzakonile tudi Paragvaj, Brazilija, Panama in Mehika. To bi še dodatno spodbudilo sprejem digitalnih valut s strani drugih držav širom sveta, kar bi posledično močno povišalo njihovo vrednost, kar še posebej drži za bitcoin.

To je lahko tudi dober signal za vlagatelje. Če bi se tudi sami radi preizkusili v vlaganju v kriptovalute, preberite Kako najbolj enostavno kupiti bitcoin?

Vas zanima več iz te teme?
kriptovalute

Prijavi napako v članku