Telefoni
02.03.2017 14:32
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sailfish OS kot edina prava alternativa Androidu?

Mobilni operacijski sistem Sailfish OS je po mnenju mnogih eden izmed najnapredniejšh mobilnih operacijskih sistemov na trgu.
Mobilni operacijski sistem Sailfish OS je po mnenju mnogih eden izmed najnapredniejšh mobilnih operacijskih sistemov na trgu.

Na letošnjem mednarodnem sejmu mobilne telefonije MWC 2017 v Barceloni je obiskovalce bolj kot predstavitev novih mobilnih naprav presenetila napoved sodelovanja med podjetjema Sony in Jolla. Tu bodo namreč na svoj račun prišli vsi tisti, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov sovražijo operacijski sistem Android in iščejo alternativo, ki ni niti iOS niti Windows Phone. Sony bo namreč kmalu ponudil v prodajo pametni mobilni telefon družine Xperia, na katerem bo nameščen mobilni operacijski sistem Sailfish OS, ki temelji na osnovi Linuxa in je po mnenju mnogih eden izmed najnapredniejšh mobilnih operacijskih sistemov na trgu.

Sailfish OS v primerjavi z Androidom prinaša bogato paleto novosti. Med njimi najbolj izstopajo boljša podpora za aplikacije, podpora za novodobne procesorje, nov izboljšan uporabniški vmesnik, napredna večopravilnost, nove možnosti za prilagajanje in pameten sistem obveščanja. Sailfish OS, ki je sicer še v zgodnji preizkusni različici, za zdaj sicer še ne deluje tako, kot bi moral, vseeno pa so skrbi odveč. Povsem delujoča različica bo namreč naprodaj do konca pomladi oziroma najkasneje do pričetka letošnjega poletja. Če se bo novost izkazala za uspešnico, pa se bi lahko poleg Sonyja zanjo ogreli še drugi proizvajalci mobilnih naprav.


Prijavi napako v članku