Obvestila podjetij
14.06.2011 10:34
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SafeNet Mobile PASS Demo Portal

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., predstavlja – ustvarjanje enkratnih gesel (OTP – One Time Password) za dostop do aplikacij v strežniškem oblaku kar na prenosnem telefonu uporabnika.
SafeNet - Popolna varnost
SafeNet - Popolna varnost

Zakaj še vedno govorimo da se vse več in več dnevnih opravil v poslovnem svetu opravlja on-line z mobilnih naprav, če pa že leta in leta to delamo? Ker je temu res tako, nekoč smo imeli samo spletne prodajalne in podobne stvari, danes pa marsikatero podjetje že uporablja eno ali več poslovnih aplikacij v zasebnem ali javnem strežniškem oblaku in tega bo vedno več. Tukaj pa se soočimo z zahtevo po zagotavljanju varne prijave v oblačne storitve in zaščite podatkov, ki se prenašajo od mobilnega uporabnika do oblaka in nazaj. Zagotovitev varnega dostopa tudi za mobilne uporabnike je nujna, šele takrat bodo oblačne rešitve postale zares tisto, kar iščemo.

Podjetje SafeNet ima v svoji ponudbi rešitev, ki omogoča varen dostop do aplikacij in podatkov v oblaku, zaščita temelji na prijavljanju z generiranjem enkratnih gesel. Programska oprema MobilePASS One-Time Password je dostopna za mobilne platforme iPhone, BlackBerry, Android in Java – dvo-faktorska avtentikacija v kombinaciji z udobjem na mobilnih napravah ustvarjenih enkratnih gesel! SafeNet je pripravil demonstracijski portal za prikaz delovanja rešitve MobilePASS za varno prijavljanje v poštni račun Gmail:

  • pojdite na portal na spodaj zabeleženem naslovu in si preberite uvod,
  • registrirajte se za preizkus rešitve,
  • prenesite ustrezno različico programske opreme MobilePASS in jo namestite na svojo prenosno napravo, ter nato
  • uporabite MobilePASS za generiranje gesla za varen dostop so testnega Gmail računa.


Povezava do izvorne novice:

https://authentication-demo.safenet-inc.com/MobilePass/WelcomePage.aspx

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com

Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku