Telefoni
18.02.2017 10:03
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S tem telefonom boste lahko filmski posnetek prenesli v manj kot sekundi

Pametni mobilni telefon ZTE Gigabit Phone ponuja vpogled v tehnologijo, ki nam bo spremenila življenja!
Pametni mobilni telefon ZTE Gigabit Phone ponuja vpogled v tehnologijo, ki nam bo spremenila življenja!

Medtem ko se je mobilna telefonija četrte generacije (4G/LTE) komajda dobro zasidrala v uporabo, je že v pripravi njena naslednica. Gre za peto generacijo mobilne telefonije (5G/LTE), ki naj bi bila uporabnikom mobilnih naprav na voljo najpozneje do leta 2020. Številni ponudniki dostopa do svetovnega spleta celo verjamejo, da naj bi se že v enem letu delež uporabnikov mobilnega omrežja 5G povečal na kar 150 milijonov. Zaradi tega ne preseneča, da se zanjo že zanimajo vodilni ponudniki mobilnih telefonov, med katerimi trenutno najbolj izstopa podjetje ZTE, ki je za težko pričakovani februarski svetovni kongres mobilne telefonije (MWC) v Barceloni že pripravilo pametni mobilni telefon s podporo tehnologiji 5G.

Pri podjetju ZTE verjamejo, da ima tehnologija 5G veliko potenciala za uspeh, saj naj bi ponujala teoretične hitrosti prenosa do 20 gigabitov na sekundo, kar bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev. Videoposnetek velikosti 800 megabajtov bo namreč mogoče (vsaj teoretično) prenesti v manj kot pol sekunde, medtem ko enak prenos v omrežju 4G/LTE danes v povprečju traja kar 40 sekund. Pri največji obremenjenosti pa naj bi hitrost znašala en gigabit na sekundo, kar je stokrat več od sedanjega omrežja 4G. Omenjeno hitrost prenosa bo ponujal pametni mobilni telefon ZTE Gigabit Phone.

Prenos podatkov preko mobilnega omrežja s hitrostjo enega gigabita na sekundo bo omogočilo prenos 360 stopinjskega panoramskega videoposnetka v realnem času ali pa uporabo navidezne in razširjene resničnosti v realnem času. Poleg tega boste lahko še shranjevali podatke v oblaku, igrali zahtevnejše spletne igre in celo poslušali glasbo v izjemni kakovosti. Verjamemo pa, da se bodo ponudniki mobilnih storitev domislili še veliko drugih zanimivih storitev preko omrežja 5G.


Prijavi napako v članku