Telefoni
Pametne ure
Programska oprema
05.08.2022 14:05
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S storitvijo Samsung Wellness do bolj poglobljenega razumevanja samega sebe

Na prihajajočem dogodku Unpacked, ki se bo zgodil 10. avgusta, bo Samsung predstavil najnovejšo linijo inovativnih izdelkov namenjenih izboljšanju vsakdanjega življenja uporabnikov, vključno s posodobitvam za krepitev fitnes in wellness rutine.
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Pred predstavitvijo TaeJong Jay Yang poziva k premisleku o filozofiji, dosežkih in napredku podjetja Samsung na poti do zdravja.

Podjetje se s serijo Galaxy Watch in širšim naborom izdelkov osredotoča na postavljanje novih standardov za izkušnje na področju zdravja. Da bi ljudem pomagali doseči zastavljene cilje, so vzpostavili tri ključne stebre: inovacije na področju senzorjev, povezano dobro počutje in sodelovanje z industrijo.

»Svet je vstopil v novo dobo dobrega počutja, opaziti je vse večjo željo po bolj raznolikem razumevanju splošnega zdravja. V preteklosti je bilo zdravje preprost pojem z eno samo definicijo. Zdaj vsak posameznik zdravje in dobro počutje opredeljuje glede na to, kaj mu pomenita. V želji, da bi se prilagodil zdravstvenim ciljem vseh, si Samsung prizadeva zagotoviti, da bi imeli vsi dostop do virov, ki jih potrebujejo v prizadevanjih za najboljšo različico sebe,« je povedal TaeJong Jay Yang, izvršni direktor in vodja skupine za raziskave in razvoj na področju zdravja pri podjetju Mobile eXperience Business, Samsung Electronics.

Napredni senzorji za bolj smiselne vpoglede

Za vzpostavitev zdravih navad in doseganje ciljev je pomembno boljše poznavanje svojega telesa in uma. Za uporabnike se to potovanje začne z revolucionarnim senzorjem BioActive. Samsung senzor BioActive zagotavlja natančne in izčrpne podatke o zdravju ter uporabnikom ponuja uporabne vpoglede in smernice, ki jih lahko izkoristijo na poti do zdravja in dobrega počutja.

Senzor BioActive, ki je bil prvič predstavljen z uro Galaxy Watch4, uporablja edinstveni enotni čip, ki v eni kompaktni enoti združuje tri zmogljive zdravstvene senzorje – optični senzor srčnega utripa (PPG), elektrokardiografijo (EKG) in analizo bioelektrične impedance (BIA). Njegova poenostavljena zasnova izboljša zmogljivost in se udobno prilega. Zagotavlja večjo natančnost in uporabo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Slednje uporabnikom pomaga poglobiti razumevanje, jih spodbuja k ukrepanju in krepi dobre navade za lažje doseganje zastavljenih ciljev.

Senzor omogoča vpogled v vse vidike zdravja, v podjetju izpostavljajo dve ključni področji: spanje in telesno sestavo. Spanje je pri vzpostavljanju trdne rutine dobrega počutja pogosto pozabljeno, vendar je bistvenega pomena za celostno zdravje.  Zaposleni podjetja Samsung si prizadevajo, da bi skupnosti pomagali spati bolje. Uvedli so različna orodja za sledenje kakovosti spanja in pričeli izvajati prilagojen program za svetovanje o spanju.

Predvsem na področju telesne pripravljenosti se cilji vsakega posameznika razlikujejo. Zato senzor BioActive meri tudi telesno sestavo, kar uporabnikom poglobi znanje o njihovem telesnem zdravju, ki daleč presega zgolj izgubo telesne teže. Senzor pošilja mikrotoke za merjenje ohranjene telesne teže, pridobljenih skeletnih mišic, izgubljene telesne maščobe in ravni vode v telesu glede na zastavljene cilje, kar uporabnikom pomaga doseči cilje in spremljat vse, kar je zanje pomembno.

Spremljajte dobro počutje na vseh napravah

Samsung zagotavlja tudi orodja, ki potrošnikom omogočajo spremljanje splošnega zdravja in dobrega počutja – ne glede na to, ali so doma, v telovadnici ali na poti. Aplikacija Samsung Health z več kot 200 milijoni aktivnih uporabnikov po vsem svetu je v središču Samsung zdravstvene izkušnje v širokem naboru naprav, od pametnih ur do pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in celo televizorjev. Aplikacija celostnega zdravstvenega središča, ki združuje zmogljivosti za spremljanje telesne pripravljenosti, dobrega počutja in zdravja, beleži in zbira vse vrste zdravstvenih podatkov in informacij o dejavnostih, jih intuitivno predstavlja in daje navodila, kako te podatke uporabiti za doseganje čim boljših rezultatov. Zbrane informacije so izčrpne, lahko razumljive in spodbujajo k pozitivnemu ukrepanju. Več povezanih naprav pomeni bolj brezhibno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Medtem ko na primer doma sledite vodenim programom vadbe ali meditacije na pametnih televizorjih Samsung ali tablicah Galaxy Tab, se število kalorij in srčni utrip spremljata na uri Galaxy Watch, vendar sta zaradi lažjega dostopa prikazana na večjem zaslonu. Ura Galaxy Watch tudi prepozna, kdaj zaspite, in v odziv na to samodejno zatemni luči in izklopi klimatske naprave.

Odprto sodelovanje za boljšo izkušnjo zdravja

Da bi uporabnikom zagotovil kar najboljšo možno izkušnjo, Samsung sodeluje z drugimi vodilnimi na področju tehnologije in dobrega počutja. S tehnologijo je zgradil trdne temelje in pozdravlja sodelovanje v odprtem ekosistemu, ki pogosto služi kot inkubator za vznemirljive nove aplikacije, storitve in funkcije. V sodelovanju z Googlom je Samsung razvili Wear OS in Health Connect, na način, da se lahko več uporabnikov pridruži enotni platformi ter izkoristi prednosti novih storitev in rešitev, ki zadovoljujejo potrebe vseh. 

Samsung intenzivno sodeluje s strokovnjaki drugih organizacij, raziskovalnimi centri in univerzami, da bi lahko še bolj razvil možnosti sledenja in vpogleda v nosljive naprave, med drugim z Nacionalno fundacijo za spanje, Laboratorijem za spanje Univerze Kalifornija v San Diegu in Laboratorijem za raziskave hipoksije Univerze Kalifornija v San Franciscu za raziskave spanja in kisika v krvi ter z Državno univerzo Louisiana, Centrom Pennington Biomedical Research in Centrom za onkološke raziskave Univerze Havaji. Podjetje je zavezano tudi k raziskovanju novih načinov uporabe zdravstvenih rešitev na področju medicine. V prihodnjih mesecih se bo podjetje osredotočilo na razvoj več orodij in virov, ki bodo podpirali medicinsko skupnost in uporabnikom omogočili celovitejši pogled v njihove zdravstvene zapise. 

Obetavna prihodnost za zdravje in dobro počutje

V zadnjih nekaj letih je veliko ljudi po vsem svetu sprejelo nove navade in interese. Za mnoge med njimi slednje vključujejo večjo ozaveščenost o telesnem in duševnem zdravju ter zdrav spanec. Samsung v želji, da bi bolje zadovoljili številne edinstvene potrebe uporabnikov – zlasti tistih, ki so navdušeni nad naravo, še naprej širi linijo pametnih ur Galaxy Watch.

Delo podjetja se s tem ne zaključuje. Samsung še naprej uvaja inovacije in vlaga v raziskave in razvoj ter raziskuje nove načine sodelovanja z zaupanja vrednimi partnerji. Z odprtim sodelovanjem in usmerjenimi inovacijami bo Samsung zagotovil, da bodo uporabniki opremljeni z naprednimi tehnologijami, ki jim bodo omogočile boljše razumevanje lastnega uma in telesa za resnično celostno in celovito izkušnjo zdravja in dobrega počutja.

Pri podjetju Samsung se veselijo, da vam lahko kmalu predstavijo nove izdelke. Na spletnem mestu Samsung.com 10. avgusta ob 10. uri ne pozabite spremljati predstavitve Galaxy Unpacked.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več