Triki in nasveti
14.05.2014 07:43
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S storitvijo Google Now lažje do parkiranega avtomobila

Z uporabo prenovljene spletne storitve Google Now bomo zlahka našli parkiran avtomobil.
Z uporabo prenovljene spletne storitve Google Now bomo zlahka našli parkiran avtomobil.

Zaradi hitrega tempa življenja se lahko kaj hitro zgodi, da enostavno pozabimo, kje smo parkirali avtomobil. To še posebej drži takrat, ko se mudimo po neznanih krajih in jeklenega konjička parkiramo več ulic stran od končnega cilja. Zaradi tega so nadobudni programerji podjetja Google storitev Google Now v okviru mobilne programske opreme Google Search (Google Iskanje) opremili z nadvse zanimivo možnostjo. Spletna storitev si lahko namreč samodejno »zapomni« lokacijo, kjer smo parkirali avtomobil.

Pri iskanju avtomobila nam bodo v pomoč vsi elektronski pripomočki, ki so vgrajeni v pametnem mobilnem telefonu, in sicer žiroskop, merilnik pospeška, kompas, navigacijski sistem in drugi. Google Now si bo lokacijo parkiranega avtomobila »zapomnil« kar sam, za iskanje poti do njega pa lahko računamo na kartografski sistem Google Maps. Ker nova možnost ni ravno uporabna, ko smo peš ali se prevažamo z javnimi prevoznimi sredstvi, lahko to možnost v programski opremi Google Search kakopak hitro izključimo.

Nova različica aplikacije Google Search (različica 3.4) prinaša še kopico drugi možnosti, kot sta dodajanje stikov z vzdevki (moja sestra, žena, mož in podobno) in nekoliko prenovljeni grafični vmesnik. Novi Google Search z možnostjo iskanja parkiranih avtomobilov bo vsem uporabnikom na voljo najkasneje do poletja, za njegovo namestitev pa bomo potrebovali pametni mobilni telefon ali tablični računalnik z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.1 ali novejšim.


Prijavi napako v članku