Računalništvo, telefonija
10.04.2012 06:34

Deli z drugimi:

Share

S kratkim sporočilom SMS do odlične kave

Avtomat za kavo TextSpresso bi se zagotovo prikupil marsikateremu računalničarju,
Avtomat za kavo TextSpresso bi se zagotovo prikupil marsikateremu računalničarju,

Vas zanima, kaj imajo skupnega gospodinjski aparati in mobilni telefoni? Kar veliko, če imajo prste vmes inženirji podjetja Zipwhip, ki se ukvarja s ponujanjem oblačne storitve za sporočanje. Ti so namreč predelali avtomat za kavo na način, da lahko naročajo kavo kar z uporabo kratkih sporočil SMS.

Inženirji podjetja Zipwhip so se lotili predelave avtomata za kavo Impressa XS90 podjetja Jura. Novost, ki so jo poimenovali kar TextSpresso, naročila za »izdelavo« kave prejema preko sistema kratkih sporočil SMS. Za izdelavo inovativne naprave so mojstri potrebovali zgolj 20 dni. Glavni namen priprave avtomata za kavo TextSpresso je bil seveda pokazati zmogljivost njihove oblačne storitve za sporočanje. Ta med drugim omogoča prejemanje kratkih sporočil SMS tako na tablične računalnike kot osebne in prenosne računalnike.

In to še ni vse. Avtomat za kavo TextSpresso je na peno zmožen »natisniti« celo imena zaposlenih, ki kavo naročijo preko kratkih sporočil SMS. Za ta namen uporablja jedilno črnilo in tiskalniško glavo običajnega brizgalnega tiskalnika. Skodelica s sveže pripravljeno kavo se nato »premakne« na tekoči trak, ki je za nameček ogrevan. Zanimivi podvig inženirjev podjetja Zipwhip si lahko ogledate na spletnih naslovih http://goo.gl/G263O in http://goo.gl/bZNqW. Bi kupili avtomat za kavo TextSpresso, če bi bil ta že na voljo v prosti prodaji?


Prijavi napako v članku