Telefoni
21.09.2010 07:42
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Medvedjev se postavlja z ruskim dvozaslonskim 4G mobilnikom

Prvi mobilnik 4G z dvema zaslonoma je navdušil celo ruskega predsednika Medvedjeva.
Prvi mobilnik 4G z dvema zaslonoma je navdušil celo ruskega predsednika Medvedjeva.

Ker mobilni telefoni že dalj časa niso več namenjeni le opravljanju telefonskih pogovorov, najdemo na trgu vse več podjetij, ki ponujajo bogato paleto spletnih storitev. Največjo težavo vsaj zaenkrat še vedno predstavlja relativno počasen dostop do svetovnega spleta.

Teh težav naj bi bilo vsaj za Ruse kmalu konec. Tamkajšnji telekomunikacijski gigant Yota je namreč pripravil lastni pametni mobilni telefon 4G. Novi mobilnik naj bi podpiral hitrosti prenosa podatkov od 100 megabitov na sekundo. In to še ni vse. Prvi ruski pametni mobilnik 4G naj bi precej olajšal in pohitril vsakdanja opravila, saj bo opremljen s kar z dvema zaslonoma.

Zunanji zaslon bo dejansko elektronski papir. Ta naj bi omogočal branje vsebin celo ob močnejši dnevni svetlobi. Kontrast novinca naj bi bil primerljiv s klasičnim papirjem in naj bi zagotavljal prikazovanje izjemno podrobnih slik. Ker elektronski papir pri delovanju porabi zanemarljivo količino električne energije, bo to posledično »ugodno« vplivalo na avtonomijo mobilnika. Notranji zaslon naj bi bil občutljiv na dotik.

Na pametnem mobilnem telefonu 4G ruskega telekomunikacijskega giganta Yota naj bi bil prednameščen operacijski sistem Android. Novost naj bi na ruski trg prispela v maju naslednjega leta. Upajmo, da bo izjemno zanimivi dvozaslonski pametni mobilnik mogoče v bližnji prihodnosti kupiti pri nas.


Prijavi napako v članku