Programska oprema
14.12.2006 06:37

Deli z drugimi:

Share

Rudarjenje podatkov v temi

SPSS je sestavil seznam napotkov, s pomočjo katerih bodo podjetja spremenila odnos do rudarjenja podatkov. Podjetja se morajo zavedati pomembnosti načrtovanja, znati morajo sestaviti strokovno projektno ekipo in upoštevati vse možnosti razvoja. SPSS-ovi napotki opozarjajo tudi na pasti, kot so nejasni poslovni cilji.

“Rudarjenje podatkov je ključno pri odkrivanju povezav in vzorcev med podatki v podjetju ter pri njihovi nadaljnji uporabi pri sprejemanju utemeljenih poslovnih odločitev in izboljšanju upravljanja odnosov s strankami,” je povedal Neil Hartley, vodja poslovanja v podjetju SPSS v Veliki Britaniji. “Rudarjenje je na primer izredno učinkovito pri kampanjah neposrednega trženja, ki jih je mogoče prilagoditi posameznim strankam. Z uporabo napovedne analitike je mogoče ugotoviti, katere stranke se bodo najverjetneje odzvale na določeno prodajno kampanjo.”

Posledica pravilne uporabe rudarjenja podatkov je neposredno izboljšanje tako odnosov s strankami kot poslovnih rezultatov. Z uporabo podatkov za napovedovanje in analizo vedenja strank podjetja prihranijo čas in denar, saj svoje kampanje načrtujejo na podlagi predhodnih izkušenj.

SPSS-ovi napotki za uspešno rudarjenje podatkov vključujejo načrtovanje projekta, zastavljanje jasnih ciljev ter sestavo strokovne projektne ekipe. Podjetje mora zagotoviti ustrezne podatke ter podporo informacijske tehnologije, izbrati ustrezno rešitev za rudarjenje podatkov in premisliti o rudarjenju drugačnih tipov podatkov. SPSS za doseganje boljših rezultatov predlaga razširitev obsega rudarjenja, upoštevanje vseh možnosti razvoja, ki so na voljo, ter izboljšanje sodelovanja in učinkovitosti s pomočjo modeliranja.

SPSS-ova programska oprema za rudarjenje podatkov Clementine omogoča podjetjem izboljšanje sprejemanja strateških in poslovnih odločitev. Z uporabo napovednega modeliranja in strokovnega znanja lahko podjetja s pomočjo rešitve Clementine razvijejo napovedne modele, ki jih je mogoče hitro uveljaviti v vsakodnevnem poslovanju. Ta programska oprema omogoča izboljšanje upravljanja odnosov s strankami, zmanjšanje tveganj, učinkovito preprečevanje prevar ter izboljšanje kakovosti poslovanja in nadzora nad stroški.


Prijavi napako v članku