Računalništvo, telefonija
21.06.2018 06:39
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rubikova kocka je dobila Bluetooth

Rubikova kocka je dobila Bluetooth
Rubikova kocka je dobila Bluetooth

Rubikova kocka, ki se je sprva imenovala magična kocka, je nedvomno poznana vsakomur. Gre za vrsto znane mehanske uganke in igrače, ki jo je leta 1974 izumil nadobudni in mednarodno priznani madžarski izumitelj, kipar in profesor arhitekture Ernő Rubik, kocka pa je danes priljubljena tako med mladimi kot starimi. Rešitev kocke je zaradi številnih mogočih kombinacij vse prej kot preprosta, saj od igralcev zahteva veliko spretnostni in znanja.

Ker pa Rubikova kocka že dalj časa ni bila deležna nikakršne posodobitve, je skupina zanesenjakov na spletnem portalu Kickstarter pripravila nadvse zanimivo različico priljubljene igrače. Gre za igračo GoCube, ki je kot prva Rubikova kocka opremljena z brezžično povezavo Bluetooth 5.0. Ta je namenjena predvsem temu, da sledimo svojemu napredku tako na telefonih kot tabličnih računalnikih.

GoCube je bolj kot ne namenjena začetnikom, saj se bodo lahko z uporabo namenske programske opreme naučili, kako s čim manj potezami sestaviti Rubikovo kocko v pravilni položaj. Različica GoCube Edge pa je namenjena najzahtevnejšim igralcem, saj lahko njihove dosežke primerjajo z drugimi, na voljo je tudi seznam najboljših. Končni izdelek GoCube in GoCube Edge pa meri 60 x 60 x 60 milimetrov.

Sredstva za moderno različico Rubikove konce se trenutno zbirajo na spletnem portalu Kickstarter, in sicer na spletni povezavi https://kck.st/2tn2Nbk. Osnovna različica GoCube je po akcijski ceni na voljo že od 59 evrov naprej, naprednejša različica GoCube Edge pa od 68 evrov napre.


Prijavi napako v članku