Računalništvo, telefonija
19.05.2011 15:25

Deli z drugimi:

Share

Rodili sta se Facebook in Like

Družbena omrežja so obnorela računalničarje!
Družbena omrežja so obnorela računalničarje!

Družbena omrežja v zadnjih nekaj letih sunkovito povečujejo število registriranih uporabnikov. Ta danes, verjeti ali ne, uporablja že več kot 600 milijonov spletnih deskarjev širom sveta. Med njimi je kar 48 odstotkov takih, ki so od njega močno odvisni. Zato ne preseneča, ali pač, da sta se pred kratkim rodili deklici, ki jima je ime Facebook in Like. Prva je prikukala na svet v Egipti, druga v Izraelu.

Ponosni očka iz Egipta je svojo deklico poimenoval Facebook z namenom, da bi s tem v arabskem svetu sprožil nekakšno “revolucijo”. Možakar je prepričan, da je za celoten arabski svet prišel čas modernizacije. Vse več ljudi se namreč preko družbenih omrežij povezuje, združuje in zaveda dogajanja po vsem svetu. Poleg tega je bil Facebook ključen za odstavitev diktatorskega egiptovskega predsednika Mubaraka. Preko njega so se namreč protestniki lahko tako organizirali kot sporazumevali.

Izraelski par je prav tako naredil nov korak naprej v nizu otroških imen, ki črpajo navdih iz tehnologije in družbenih omrežjih. Zakonca, Lior in Vardit Adler, sta namreč hčerko poimenovala Like (Všeč mi je). Tu seveda gre za izjemno priljubljen gumb družbenega omrežja Facebook. Z njim uporabniki označujejo vsebine, ki so jim všeč. Izraelski par naj bi ime Like izbral zgolj zato, ker je želel biti moderen in inovativen. Ob tem je še dodal, da je Facebook postal ikona današnje generacije, tako kot je bil to disko v 70. letih prešnjega stoletja. No, kako komu.


Prijavi napako v članku