Digitalizacija
09.09.2021 07:00
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ringo je več kot pametna ključavnica!

Navadne pametne ključavnice imajo svoje prednosti in tudi slabosti. Pri mnogih na primer uporaba klasičnih ključev odpade. A Ringo Lock je drugačen. Presenetilo vas bo, koliko možnosti odpira.

V osnovi je pametna ključavnica naprava, ki se vstavi v ali na cilinder že obstoječe ključavnice na vaših vratih. S pomočjo motorja obrača ključ v ključavnici in na ta način odklepa ali zaklepa vrata.

Pametna ključavnica je primerna predvsem za eno vrsto vrat – domača vhodna vrata, in sicer za lastno uporabo. Ena večjih slabosti mnogih pametnih ključavnic je, da po montaži uporaba klasičnih ključev ni več mogoča, saj pametna ključavnica v popolnosti nadomešča obstoječo klasično ključavnico.

Ringo ne pozna omejitev in ne ovir

Ringo je elektronska naprava in se za razliko od pametnih ključavnic ne vstavi v cilinder ključavnice na vratih. Ringo se namesti ob vaša vrata (kot kaže slika) ter poveže z električnim odmikačem (oz. električnim prijemnikom), ki se ga vstavi v zato namenjeno režo na okvirju vaših vrat (standard). Danes se Ringo povezuje z vsemi električnimi in elektronskimi kljukami (tudi z magnetnimi).

In kar je najbolje: Ringo ne posega v obstoječo ključavnico, zato lahko še vedno kadarkoli uporabite svoje ključe. Pravzaprav je Ringo bolj sistem odklepanja, nekakšna kontrola dostopa oz. digitalni ključ, ki obstoječa vrata nadgradi. Odklepamo jih lahko iz oblaka oz. z digitalnim ključem in brez aplikacije na mobilni napravi (torej brez nepotrebne prijave v račun vsakič, ko želimo odpreti vrata).

Prednosti Ringo ključavnice pred pametno ključavnico

Glavna prednost Ringa je, da je pripravljen za povezavo z domofonom, zatoodpira tudi skupna vrata stavbe (npr. bloka, vhoda v nadstropje …). Ringo pametna ključavnica je primerna tako za osebno rabo kot tudi za poslovne namene. Tako je idealna na primer za oddajanje stanovanj, oddajanje pisarn, za turistične nastanitve itd.

Primer oddajanja stanovanj turistom:

Gost rezervira apartma. Za čas rezervacije mu izdamo digitalni ključ, ki je omejen na določeno časovno obdobje. Gostu ga posredujemo preko spletne pošte, SMS sporočila ali katere druge platforme (Viber, Whatsapp itd.). Gost prejme sporočilo s povezavo, na katero klikne in prikaže se mu digitalni ključ, s katerim odklene vrata. Vstopi lahko povsem samostojno, in sicer kadarkoli v okviru dogovorjenega termina in v svoji zasebnosti. Ringo digitalni ključ poteče samodejno z dnem odjave. Kot lastnik ali manager turistične nastanitve prejmemo obvestilo o vstopu gosta, zato nam ga ni treba več osebno čakati na lokaciji. Starejšim gostom, ki morda nimajo pametnega telefona, lahko vrata še vedno odpremo na daljavo ter jim v stanovanju pustimo klasične ključe za nadaljnjo uporabo. Digitalne ključe lahko na primer delimo tudi s čistilnim servisom, dostavljavci itd. ter tako optimiziramo svoje poslovanje.

Ringo je primeren za vse vrste vrat, naj bodo to vhodna, stavbna, drsna vrata ali dvigala, premične ograje, zapornice … povsod, kjer je potreba po nadziranem odklepanju, je Ringo prava rešitev.

Pri poslovni uporabi naj posebej izpostavimo požarne poti, ki jih mora sistem zaklepanja upoštevati. V teh primerih so klasične pametne ključavnice neprimerne, saj jih je treba za izhod odkleniti. Pri Ringo ključavnici to ni potrebno, ker se vrata za izhod vedno odprejo s »panik kljuko«, iz zunanje strani pa ostanejo vedno zaklenjena.

Ringo je na voljo od 100 evrov naprej. V to ceno je že vključena namestitev, ki jo opravijo za to usposobljeni strokovnjaki. Ne bo odveč, če še enkrat poudarimo, da lahko po namestitvi še vedno uporabljate klasične ključe. Med družino, prijatelje ali goste pa boste zdaj lahko enostavno delili digitalni ključ, ki ga boste časovno omejili, obenem pa boste ves čas imeli vpogled, kdo in kdaj je vstopil. Vedeli boste, kdaj je prišel najstnik iz šole, ali je res prišel čistilni servis očistiti apartma in, ali je v prostore vstopil kolega, ki ste ga pričakovali …

Več najdete na www.ringolock.com/sl/. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
pametne ključavnice

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

WLAN-SAT, Aleksander Marzidovšek s.p.

Krasna 5, 2319 Poljčane, Tel: 040 222 266
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več