Telefoni
04.05.2010 16:39

Deli z drugimi:

Share

Motorola izpadla iz prve peterice, Nokia z naskokom prva

Motorola zapušča najboljšo peterico.
Motorola zapušča najboljšo peterico.

Analitska hiša IDC je na spletu objavila podatke o prodajanosti pametnih telefonov po vsem svetu v prvi četrtini letošnjega leta. Recesija, vsaj kar se tiče prodajanosti pametnih telefonov, kot kaže precej popušča, saj je bilo letos v omenjenem obdobju prodanih natanko 294,9 milijona pametnih telefonov, kar je 21,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo prodanih 242,4 milijona.

Finska Nokia je tudi v prvi četrtini letošnjega leta z naskokom prva. Prodala je namreč kar 107,8 milijona pametnih telefonov, s čimer drži 36,6 odstotka tržnega deleža. V enakem obdobju lani je prodala 93,2 milijona enot. Drugo mesto drži zelo prodorno podjetje Samsung, ki je prodalo 64,3 milijona enot, kar je 40,1 odstotka več kot v lanskem letu. Tretje mesto s 27,1 milijona prodanih enot drži LG, s čimer obvladuje 9,2 odstotka trga. Na četrtem in petem mestu sta zelo skupaj Research in Motion (RIM) ter Sony Ericsson. Prvi je namreč prodal 10,6 milijona pametnih telefonov, drugi malenkost manj, in sicer 10,5 milijona. Sony Ericsson je letos zabeležil precej manjšo prodajo pametnih telefonov, saj jih je lani prodal 4 milijone več.

Omenimo tudi, da je Motorola izpadla iz prve peterice, nadomestil pa jo je prej omenjeni RIM. Motorolo je sicer prehitel tudi Apple s svojim pametnim telefonom iPhone in tako prevzel primat med ameriškimi proizvajalci.


Prijavi napako v članku