Računalništvo, telefonija
28.12.2017 09:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ricohov Streamline NX v eni platformi združuje upravljanje naprav in dokumentov

Ricohov Streamline NX v eni platformi združuje upravljanje naprav in dokumentov
Ricohov Streamline NX v eni platformi združuje upravljanje naprav in dokumentov

Podjetje Ricoh je naznanilo pomembne izboljšave svoje aplikacije RICOH Streamline NX, s katerimi pod svoj enostaven vmesnik združuje še več vsakodnevnih procesov. Te posodobitve dodatno povečujejo učinkovitost podjetij po celem svetu, saj omogočajo izboljšanao avtomatizacijo pri skeniranju in indeksiranju dokumentov, poenostavljen dostop prek preproste uporabniške avtentifikacije in poskrbijo za manjše količine odpadkov, ki jih ustvarijo napačno natisnjeni dokumenti. Pri Ricohu so to uspeli narediti tako, da so neposredno v programsko platformo vgradili možnosti upravljanja delovnih procesov, naprav in informacij. Streamline NX je bil narejen taok, da zadosti raznolikim potrebam podjetij vseh velikosti in se zna prilagoditi morebitnim spremembam.

V času, ko število digitalnih delovnih mest hitro narašča, v podjetjih prihaja do vedno bolj pogostega sprejemanja več različnih rešitev, s katerimi naslavljajo spcifične potrebe. Streamline NX, ki je globalni produkt, pa omogoča uporabnikom, da se delovnih procesov lotijo pametneje, tako da te raznolike potrebe naslovijo z eno rešitvijo. To posledično zmanjša breme IT oddelkom in obenem poenostavi vsakodnevna opravila zaposlenih.

Če se odločijo za učinkovito in vsestransko orodje Streamline NX, morajo podjetja oziroma organizacije svoje zaposleni naučiti uporabljati zgolj eno programsko rešitev za upravljanje naprav, tiskanja, kopiranja, skeniranja, faksiranja in podobna opravila. Uporabniki preprosto pridejo do naprave, potegnejo svojo identifikacijsko kartico in varno skenirajo dokument na različne lokacije oziroma prikličejo dokumente, ki so jih poslali v tiskanje šele takrat, ko jih potrebujejo. To prispeva k manjši količini opuščenih dokumentov, ki jih je dal nekdo natisniti, potem pa nanje pozabil. Uporabniku prijazna programska oprema pa omogoča tudi enostavno in hitro tiskanje z mobilnih naprav.

Možnost prilagajanja delovnih procesov zmanjša kompleksne naloge na le nekaj korakov, saj omogoča zaposlenim, da napotijo določene informacije na točno določeno mesti, določijo kdaj morajo tja priti in v kakšnem formatu se morajo pokazati. Streamline NX podpira do 100.000 naprav na osrednjem strežniku, z zmožnostjo povezave dodatnih 250 delegacijskih strežnikov pa lahko organizacije izkoristijo prednosti programske rešitve na vseh relevantnih napravah. Ta preprostost in varnost pa vpliva tudi na to, kako Streamline NX uporabljajo IT oddelki. Programska oprema lahko generira različna podrobna poročila o uporabi, ki služijo kot smernice pri nadaljnjih odločitvah o politiki podjetja in razporejanju sredstev.

Poleg tega pa je naprave enostavno nadzirati in upravljati tudi ko niste v pisarni, tudi prek pametnih telefonov in tablic. Na primer, nastavitve za skupino večfunkcijskih tiskalnikov je mogoče nastaviti na eni napravi in nato aplicirati na druge, s čimer zaposlenim omogočite enako uporabniško izkušnjo. Še dodatno pa lahko Streamline NX pripomore k učinkovitosti s samodejnim preusmerjanjem opravil iz izklopljenih naprav na najbližje vklopljene naprave, z varčevanjem z viri in z omejevanjem uporabe posameznikom, ki so že dosegli svoj limit uporabe.

Streamline NX je sicer idealno orodje za uvažanje dokumentov in obrazcev v digitalne procese podjetja, pri čemer mu pomaga zmogljiv sistem za prepoznavo znakov, ki ustvari datoteke, ki jih je mogoče enostavno urejati na računalniku.

Paul Nanninga, podpredsednik oddelka za prodajo in marketing pri podjetju Ricoh Europe je rešitev opisal z besedami: “Enega glavnih današnjih izzivov v podjetjih danes predstavlja iskanje kakovostne rešitve za procese upravljanja dokumentov. Velika količina informacij in procesov, ki iz njih izhajajo, lahko marsikaterega zaposlenega preobremeni, Streamline NX pa ponuja uporabniško prijazno platformo, ki lahko izboljša in pohitri delovne procese ter na ta način zaposlenega razbremeni. Ob tem pa pomaga podjetju do boljše učinkovitosti in posledično boljšega poslovanja.”

Več informacij o Ricohovi rešitvi Streamline NX dobite pri podjetju Vibor.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

Suhozemni terminal Sežana d.o.o.

Partizanska cesta 109, 6210 Sežana, Tel: 05 7390 100
Telekomunikacijske storitve so pomembno orodje tako za posameznika kot za podjetja, saj zagotavljajo učinkovito komunikacijo in možnost vzdrževanja visokih poslovnih standardov. ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več