Poslovne rešitve
28.05.2021 11:07
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ricoh trajnostne rešitve za upravljanje delovnih procesov so si prislužile zlato oceno

Ricoh trajnostne rešitve ne podpirajo le njihove stranke, temveč tudi okolje. Trajnost je del njihovega DNK že od leta 1976.
Ricoh trajnostne rešitve ne podpirajo le njihove stranke, temveč tudi okolje. Trajnost je del njihovega DNK že od leta 1976.

Biti med 5 % najboljših podjetij v panogi glede trajnostne zmogljivosti ni kar tako, zato to uspeva le redkim podjetjem, ki imajo trajnost zapisano v svojem DNK. In prav to uspeva podjetju Ricoh, ki je v trajnostni raziskavi podjetja EcoVadis prejelo zlato oceno – in to ni bilo prvič, saj to visoko priznanje ohranjajo že vrsto let.

EcoVadis ocenjuje dobavitelje iz več kot 160 držav in 200 poslovnih sektorjev na podlagi poslovne politike, iniciative in dosežkov na štirih ključnih področjih: okolje, delovne in človekove pravice, etika in trajnostna dobava. Odkar je leta 2014 prejel prvo zlato oceno, je Ricoh dosledno skrbel za svojo delovno politiko in zlato oceno ohranil vse do danes.

Ricoh se pri proizvodnji drži ekoloških načel in skupaj z dobavitelji nadaljuje z razvojem trajnostnih nabavnih procesov. Leta 2019 je postal prvo japonsko podjetje, ki je sodelovalo v pobudi B4IG (Business for Inclusive Growth) za boj proti neenakosti na delovnih mestih in v dobavnih verigah. Pridružili so se tudi združenju odgovornih podjetij (RBA), ki spodbujajo družbeno odgovornost v svetovnih dobavnih verigah. Njihova dejanja niso ostala neopažena in so prejela visoko pohvalo, zlasti na področjih okolja in trajnostne dobave.

Odgovornost do okolja

Ricoh trajnostne rešitve ne podpirajo le njihove stranke, temveč tudi okolje. Trajnost je del njihovega DNK že od leta 1976, ko so postali ENERGY STAR partner. Že štiri leta zapored pa so bili proglašeni za partnerja leta. Prav tako nenehno spodbujajo trajnost v svojih poslovnih praksah. Stremijo k zmanjšanju ogljičnega odtisa s projekti, kot so ohranjanje virov, preprečevanje onesnaževanja in varčevanje z energijo. Zavezali so se, da bodo do leta 2050 dosegli ničelne emisije toplogrednih plinov.

Družba Ricoh je opredelila sedem prednostnih vprašanj (znana tudi kot ključni izzivi), ki so usklajena z 12 cilji trajnostnega razvoja (SDG). Podjetje vneto išče odgovore na najbolj pereča vprašanja s svojimi poslovnimi dejavnostmi. Želijo ustvariti trajnostno družbo, ki se bo redno spopadala z gospodarskimi, socialnimi in globalnimi okolijskimi vprašanji. Ricoh bo prispeval k doseganju ciljev trajnostnega razvoja z reševanjem socialnih vprašanj s spremembo poslovanja v njihovi celotni dobavni verigi in uresničevanjem trajnostne družbe.

Sledijo odličnosti

Poslanstvo skupine Ricoh je slediti odličnosti, izboljševati kakovost življenja in spodbujati trajnost. V skladu s temi načeli in njihovimi SDG cilji pospešujejo prizadevanja za uresničitev trajnostne svetovne družbe. Menijo, da je reševanje socialnih vprašanj s pomočjo poslovnega sveta ključnega pomena za blaginjo podjetja.

Za več informacij o trajnostnih rešitvah podjetja Ricoh obiščite vibor.si.

Vas zanima več iz te teme?
Ricoh tiskalniki Ricoh večnamenske naprave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več