Poslovne rešitve
28.05.2021 11:07
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ricoh trajnostne rešitve za upravljanje delovnih procesov so si prislužile zlato oceno

Ricoh trajnostne rešitve ne podpirajo le njihove stranke, temveč tudi okolje. Trajnost je del njihovega DNK že od leta 1976.
Ricoh trajnostne rešitve ne podpirajo le njihove stranke, temveč tudi okolje. Trajnost je del njihovega DNK že od leta 1976.

Biti med 5 % najboljših podjetij v panogi glede trajnostne zmogljivosti ni kar tako, zato to uspeva le redkim podjetjem, ki imajo trajnost zapisano v svojem DNK. In prav to uspeva podjetju Ricoh, ki je v trajnostni raziskavi podjetja EcoVadis prejelo zlato oceno – in to ni bilo prvič, saj to visoko priznanje ohranjajo že vrsto let.

EcoVadis ocenjuje dobavitelje iz več kot 160 držav in 200 poslovnih sektorjev na podlagi poslovne politike, iniciative in dosežkov na štirih ključnih področjih: okolje, delovne in človekove pravice, etika in trajnostna dobava. Odkar je leta 2014 prejel prvo zlato oceno, je Ricoh dosledno skrbel za svojo delovno politiko in zlato oceno ohranil vse do danes.

Ricoh se pri proizvodnji drži ekoloških načel in skupaj z dobavitelji nadaljuje z razvojem trajnostnih nabavnih procesov. Leta 2019 je postal prvo japonsko podjetje, ki je sodelovalo v pobudi B4IG (Business for Inclusive Growth) za boj proti neenakosti na delovnih mestih in v dobavnih verigah. Pridružili so se tudi združenju odgovornih podjetij (RBA), ki spodbujajo družbeno odgovornost v svetovnih dobavnih verigah. Njihova dejanja niso ostala neopažena in so prejela visoko pohvalo, zlasti na področjih okolja in trajnostne dobave.

Odgovornost do okolja

Ricoh trajnostne rešitve ne podpirajo le njihove stranke, temveč tudi okolje. Trajnost je del njihovega DNK že od leta 1976, ko so postali ENERGY STAR partner. Že štiri leta zapored pa so bili proglašeni za partnerja leta. Prav tako nenehno spodbujajo trajnost v svojih poslovnih praksah. Stremijo k zmanjšanju ogljičnega odtisa s projekti, kot so ohranjanje virov, preprečevanje onesnaževanja in varčevanje z energijo. Zavezali so se, da bodo do leta 2050 dosegli ničelne emisije toplogrednih plinov.

Družba Ricoh je opredelila sedem prednostnih vprašanj (znana tudi kot ključni izzivi), ki so usklajena z 12 cilji trajnostnega razvoja (SDG). Podjetje vneto išče odgovore na najbolj pereča vprašanja s svojimi poslovnimi dejavnostmi. Želijo ustvariti trajnostno družbo, ki se bo redno spopadala z gospodarskimi, socialnimi in globalnimi okolijskimi vprašanji. Ricoh bo prispeval k doseganju ciljev trajnostnega razvoja z reševanjem socialnih vprašanj s spremembo poslovanja v njihovi celotni dobavni verigi in uresničevanjem trajnostne družbe.

Sledijo odličnosti

Poslanstvo skupine Ricoh je slediti odličnosti, izboljševati kakovost življenja in spodbujati trajnost. V skladu s temi načeli in njihovimi SDG cilji pospešujejo prizadevanja za uresničitev trajnostne svetovne družbe. Menijo, da je reševanje socialnih vprašanj s pomočjo poslovnega sveta ključnega pomena za blaginjo podjetja.

Za več informacij o trajnostnih rešitvah podjetja Ricoh obiščite vibor.si.

Vas zanima več iz te teme?
Ricoh tiskalniki Ricoh večnamenske naprave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku