Računalništvo, telefonija
02.11.2010 17:33

Deli z drugimi:

Share

Ricoh predstavlja nov gel tiskalnik za domačo rabo in manjša podjetja

Ricoh je razširil svojo ponudbo v družini Gelsprinter s hitrim in stroškovno ugodnim Gel tiskalnikom Aficio GX e2600 Geljet
Ricoh predstavlja nov gel tiskalnik za domačo rabo in manjša podjetja
Ricoh predstavlja nov gel tiskalnik za domačo rabo in manjša podjetja

RICOH International je predstavil nova modela s tehnologijo GelSprinter – Gel jet. Aficio GX e2600 je posloven barvni tiskalnik namenjen za uporabo v domači pisarni in manjšim delovnim skupinam. Uporabniku omogočat hitro in enostavno tiskanje v močnih barvah. Stroškovno racionalna podjetja bodo prepoznala prednosti, ki jih nudi ECOnomy Color način tiskanja. ECOnomy Color omogoča barvno tiskanje, ki je po stroških enakovredno črno-belemu!

Z Gel tiskalnikom Aficio GX e2600 je RICOH še bolj razširil svojo ponudbo in še popestril svojo prisotnost na celotnem trgu tiskalnikov in multifunkcijskih naprav.

Anh Du, produktni vodja pri RICOH Europe: »GX e2600 je idealen za hitro tiskanje dokumentov, ki vsebujejo tekst in. Predvsem Ricohova unikatna ECOnomy Color funkcija omogoča prepoznavo teksta in slike, kjer je tudi največja rezlika v primerjavi z Drat mode pri inkjet tiskalnikih, ta vse natisne bledo. Tako prihranimo pri barvah in je vsebina vseeno normalno berljiva. Najpomembnejše pa je, da ta funkcija znižuje skupne stroške tiskanja: barvni tisk je stroškovno skoraj enak črnobelemu.«

Z uporabo tekočega gela Liquid Gel™, namesto tradicionalnih kartuš oziroma črnila, tiskalnik na papir nanese barvo, ki ob stiku s papirjem nemudoma zakrkne in je odporna na sonce ter vodo. S hitrostjo do 29 strani na minuto tako za črno-bele kot barvne izpise, hitrim ogrevalnim časom (manj kot 35 sekund) in hitrim prvim izpisom, tiskalnik zagotavlja nemoteno delo.

Z uporabo nastavitve ECOnomy Color so stroški barvnih izpisov ekvivalentni stroškom, ki nastajajo pri črno-belih izpisih. S to nastavitvijo tiskalnik razloči med besedilom in slikami znotraj istega dokumenta. Medtem ko je besedilo natisnjeno pri normalni kvaliteti, se količina nanešene barve pri slikah zmanjša tudi do 50%. Za razliko od tradicionalne nastavitve »osnutek« (ang. draft) pri inkjet tehnilogiji, ECOnomy Color nastavitev zagotavlja ostro in jasno natisnjeno besedilo z resolucijo do 1.200 dpi (razlika med tiskanjem pri navadnih nastavitvah in v ECOnomy Color nastavitvi je jasno prikazana v priloženih dokumentih).

Za še dodatno varčevanje pri stroških poskrbi nizka poraba energije ter ločene kartuše, ki se jih menjuje vsako posebej.

Poleg produktivnosti in stroškovne učinkovitosti, pa so pri podjetju RICOH poskrbeli tudi za uporabniku prijazno uporabo in ravnanje s tiskalnikom. Inštalacija je hitra in preprosta, upravljanje s tiskalnikom pa enostavno – menjava papirja ter kartuš se enostavno opravi s sprednje strani in je popolnoma nezahtevna. Poleg naštetih izrednih lastnosti so pri RICOH-u poskrbeli še za uporabniku prijazen način uporabe tiskalnika – RPCS tiskalniški jezik, ki povsem poenostavi delo. Z enostavnim klikom na prednastavljeno nastavitev je uporabniku prihranjeno zamudno obkljukavanje razno raznih nastavitev.

Za nemoteno delo uporabnikov je možno tiskalnik priključiti preko USB priključka. RICOH ima trenutno enega največjih asortimanov kopirnih strojev, tiskalnikov, faxov, multifunkcijskih naprav ter programske opreme, z modelom Aficio GXe2600 pa je ta asortiman še dodatno razširil v nižje segmente.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku