Računalništvo, telefonija
23.09.2016 18:46

Deli z drugimi:

Share

RFID v živinoreji in logistiki

Z rastjo potrebe po poznavanju izvora mesa, ki ga ljudje uživajo vsak dan, je narastla tudi potreba po učinkovitem sistemu sledljivosti vzreje živine.
Ko rejec živali potrebuje določene podatke uporabi RFID čitalec ter tako na enostaven način te podatke prebere ter jih prenese v podatkovno bazo za analizo.
Ko rejec živali potrebuje določene podatke uporabi RFID čitalec ter tako na enostaven način te podatke prebere ter jih prenese v podatkovno bazo za analizo.


Multi-uporabni RFID čitalec in čip, ki omogočata enostaven zapis podatkov, je tu ponovno prevzel glavno vlogo. V eni izmed evropskih držav so tako uvedli rešitev z namenskimi čitalci RFID čipov, s tem pa dosegli popoln nadzor nad procesom vzreje živine – od spremljanja kakovosti prehrane posamezne vzrejne živali pa vse do prevoza in predelave mesa

Kako deluje?

Na podlagi RFID sistema je vsaki živali dodeljena unikatna ID koda, ki označuje vrsto živali in datuma rojstva, urnika prehranjevanja in cepljenja, ipd. Ko rejec živali potrebuje določene podatke uporabi RFID čitalec ter tako na enostaven način te podatke prebere ter jih prenese v podatkovno bazo za analizo.

Prednosti RFID sistema za sledenje

Uporaba digitalnega sistema zapisa podatkov o vzreji ima številne prednosti. Med njimi proizvajalec izpostavlja predvsem:

  • zmanjšana možnost napake in povečana učinkovitost,
  • omogočanje dolgoročnega zapis velike količine podatkov,
  • zagotavljanje zgodovinskega pregleda vzreje,
  • olajšanje nadzora nad hranili in zdravili,
  • promoviranje transparentnosti in zagotavljanje varnosti vzreje in proizvedene hrane skozi celoten proces

Preberite še več o RFID čitalcih.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku