Računalništvo, telefonija
05.09.2011 11:26
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarno digitalno pero

Izdelek je idealen za tiste, ki svoje kreacije radi skicirajo na kos papirja, od ilustratorjev do arhitektov, ki bi radi svoje delo hkrati imeli tudi v digitalni obliki.
Izdelek je idealen za tiste, ki svoje kreacije radi skicirajo na kos papirja, od ilustratorjev do arhitektov, ki bi radi svoje delo hkrati imeli tudi v digitalni obliki.

Wacom

je vodilni svetovni proizvajalec profesionalnih in amaterskih grafičnih tablic, znan pa je tudi po številnih pisalih za tablične računalnike, interaktivnih peresih, s katerim lahko umetniki ustvarjajo neposredno na zaslon, podobno kot bi risali na list papirja. Wacomov najnovejši izdelek ima velik potencial pri odpiranju digitalne umetnosti širši javnosti, saj uporabniku ob uporabi digitalnega peresa omogoča risanje na katerokoli risalno podlago. Izdelek je idealen za tiste, ki svoje kreacije radi skicirajo na kos papirja, od ilustratorjev do arhitektov, ki bi radi svoje delo hkrati imeli tudi v digitalni obliki, ne da bi ga bilo pri tem potrebno skenirati, pregledati. Ta način je odlična mešanica tradicionalnega risanja in moderne digitalne obdelave, s katero lahko kreacije urejamo v številnih programih za obdelavo slik.

Inkling je sestavljen iz pisala in sprejemnika. Sprejemnik, ki ima sposobnost shranjevanja več tisoč ustvarjenih strani, se položi na rob papirja, od koder komunicira s peresom preko ultrazvočnih valov in infrardeče povezave. Sprejemnik samodejno beleži vse poteze elektronskega peresa, ki se nato v vektorski ali rastrski obliki prenese v želen grafični format. Ko uporabnik konča z risanjem, ima tako na voljo dve kopiji: eno na papirju, ki jo je naredilo digitalno pero in drugo, ki je shranjena v digitalni obliki na sprejemniku. Vrh peresa lahko prepozna do 1024 ravni pritiska na papir, medtem ko sprejemnik zmore nadzorovati papir do velikosti A4. Glede papirja ni nobenih omejitev, saj lahko rišete na blok papirja, posamezni list papirja oz. na katerokoli strukturo lista, ki vam je všeč. Sprejemnik ima prav tako dodano funkcijo, ki vam omogočajo dodajanje novih plasti, nekaj podobnega kot je poznano že iz programske opreme Adobe Photoshop.

Digitalno pero in sprejemnik se napajata preko baterije, ki se polni kar preko USB vtičnika. Polnjenje bo trajalo tri ure in bo zagotovilo do osem ur neprekinjenega risanja. Ko je risba končana, jo lahko s pomočjo priložene programske opreme Sketch Manager kot vektorsko obliko neposredno uvozimo v Photoshop, Illustrator ali Autodesk Sketchbook. Risbo je možno shraniti tudi v ostale formate kot so BMP, PDF, JPG, PNG, SVG ali TIFF. Prodaja naprave se bo začela v drugi polovici septembra, za 200 ameriških dolarjev pa bo uporabnik dobil digitalno pero, sprejemnik, polnilne baterije, štiri nadomestna črnila za pisalo, polnilec in programsko opremo Inkling Sketch Manager, ki je shranjena na sprejemniku.


Prijavi napako v članku