Računalništvo, telefonija
21.06.2018 12:00

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni GPU Turbo

Revolucionarni GPU Turbo
Revolucionarni GPU Turbo

Honor je 6. junija letos v Pekingu najavil GPU Turbo, revolucionarno tehnologijo pospeševanja obdelave grafičnih podatkov. Z integracijo strojno in programske opreme, GPU Turbo dramatično povečuje učinkovitost obdelave grafike mobilnih telefonov, tako da globalnim uporabnikom omogoča boljšo in hitrejšo mobilno izkušnjo.

“Veseli smo, da smo dosegli ta tehnološki preboj, saj se je Honor vedno trudil svojim uporabnikom zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo,” je dejal predsednik Honorja George Zhao. “Prepričani smo, da lahko s tehnologijo GPU Turbo, ki omogoča znatno povečanje učinkovitosti obdelave grafike in nudenjem brezhibne mobilne izkušnje, zelo izboljšamo svoj tržni položaj.”

GPU Turbo je integrirana strojno-programska tehnologija za pospeševanje obdelave grafičnih podatkov. Obnavlja tradicionalni grafični okvir za obdelavo podatkov v sistemu nižjih plasti, kar znatno izboljša uporabniško izkušnjo. Po opravljenih raziskavah in kopičenju znanja na področju grafične obdelave sta Huawei in Honor dosegla ključen tehnološki prodor z izboljšanja učinkovitosti grafične obdelave za 60%, hkrati pa se je zmanjšala porabo energije (System on Chip) za 30%, kar presega meje ravnotežja med zmogljivostjo pametnega telefona in porabo energije. Poleg tega lahko z večjo zmogljivostjo obdelave grafike Honorjeve naprave dosežejo izjemno kakovost slike s procesorjem GPU Turbo, tudi, če aplikacija za mobilne igre ne podpira tehnologije HDR (High Dynamic Range).

V zadnjih desetih letih so se zahteve po zmogljivostih za obdelavo grafičnih podatkov v pametnih telefonih povečale skupaj z ločljivostjo zaslona telefona, ki se je razvijala od VGA na 1080p in bo kmalu dosegla ložljivost 4K. V igričarstvu vedno bolj prevladujejo mobilne igre. Za razliko od preteklosti, ko so prevladovale igre za preživljanje prostega časa in izobraževalne mobilne igre, današnje večigralske igre na spletu (MOBA) zahtevajo od pametnih telefonov visoko zmožnost obdelave grafičnih podatkov. Vrhunske tehnologije in aplikacije, ki zahtevajo tudi visoko sposobnost obdelave grafike, kot so AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) in obdelava slik, postajajo vse bolj priljubljene tudi na mobilnih telefonih. GPU-ji mobilnih platform so se vedno soočali z vrsto tehničnih omejitev, kot so spominski prostor, odvajanje toplote in poraba energije. Ti dejavniki predstavljajo izziv razvijalcem pametnih telefonov, ko se soočajo s porastom zahtev po mobilni obdelavi grafike. Huawei in Honor zato uvajata tehnologijo GPU Turbo, ki je bil razvita na podlagi zbranih izkušenj in ki predstavlja ključni tehnološki prodor na področju obdelave grafike.

GPU Turbo bo koristil tudi mobilnim igram, ki zahtevajo visoko učinkovitost obdelave grafike, saj dramatično povečuje hitrost in optimizira igralno izkušnjo uporabnikov. GPU Turbo bo postal osrednja zmogljivost pametnih telefonov Honor, kar bo omogočilo odlično integracijo med strojno opremo pametnega telefona in programsko opremo EMUI ter bolj gladko grafično aplikacijo na zgornji plasti. Poleg tega lahko GPU Turbo v prihodnosti podpira AR in VR ter se lahko uporablja v sektorjih, kot so virtualno poučevanje, spletno nakupovanje in telemedicina, z namenom, da ustvari najboljšo vizualno uporabniško izkušnjo.

GPU Turbo je bil prvič predstavljen v aparatu Honor Play, ki je bil predstavljen na Kitajskem v začetku junija. Tehnologijo bodo postopoma uvajali tudi v drugih priljubljenih pametnih telefonih znamke Honor, kot so nedavno predstavljeni v Evropi Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite in Honor 7X. Datum posodobitev za vsako napravo v Sloveniji bo najavljen v bližnji prihodnosti. Tehnologija bo na voljo uporabnikom po vsem svetu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku