Strojna oprema
09.01.2008 15:40
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucija zaslonov na dotik

3M je predstavil novo linijo zaslonov na dotik širokega formata – MicroTouch DST. Zasloni, ki prihajajo z diagonalami velikosti 80, 100, 105 in 117 cm, so zasnovani na 3M-ovi revolucionarni tehnologiji Dispersive Signal Technology (DST). Predstavljajo idealno rešitev za večino aplikacij in za uporabo v večini javnih prostorov, vključno s prodajnimi točkami, informacijskimi centri, konferenčnimi prostori ter v izobraževalnih centrih.

Novinci omogočajo hiter, natančen in zanesljiv odziv ter izjemne prenose svetlobe, preprosta pa je tudi namestitev. Zasloni na sprednji površini nimajo nobenih elementov, moč jih je preprosto zatesniti, kemično ojačeno steklo pa je zaščiteno pred umazanijo. Značilnost t. i. dinamičnega dotika ne upošteva statičnih predmetov na zaslonu, kar omogoča uporabo zaslona več uporabnikom hkrati.

Tehnologija DST podjetja 3M predstavlja drugačno rešitev za zaslone na dotik velikega formata od drugih rešitev na trgu. Večina obstoječih tehnologij namreč izračuna položaj dotika, ko prst na zaslonu prekine optično polje, žarek infrardeče svetlobe ali akustični val na ali nad površino zaslona na dotik. Tehnologija DST pa omogoča prepoznavo dotika tako, da interpretira krivuljo valov znotraj stekla. Ker na ukrivljanje valov ne vplivajo zmerne poškodbe in umazanija na površini, so taki zasloni robustni, zato predstavljajo idealno rešitev za različne uporabnike.


Prijavi napako v članku