Obvestila podjetij
20.04.2011 08:59
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rešitve virtualnih knjižnic

Arhiviranje podatkov je stvar, ki terja precej več kot zgolj občasno pozornost. Da bi bili podatki ustrezno zaščiteni, potrebujemo sistem, ki je docela integriran v obstoječo IT infrastrukturo, hkrati pa zagotavlja kar najvišjo stopnjo varovanje podatkov, ustrezno zmogljivost in zanesljivost. Za razliko od klasičnih tračnih pogonov in knjižnic to vlogo vse pogosteje opravljajo virtualne knjižnice, kot je HP Virtual Library System.
HP VLS9000 10TB System
HP VLS9000 10TB System

Ker lahko z njimi hkrati emuliramo večje število tračnih enot in tako več arhivskih procesov izvajamo simultano, proces arhiviranja precej pohitrimo in ga zato lahko tudi pogosteje izvajamo. Prednost pred klasičnimi napravami je tudi izjemno hitra obnovitev podatkov iz arhiva, če pride do nenadne izgube produkcijskih podatkov, s čimer se ognemo visokim stroškom, povezanim s prekinitvijo poslovanja. Implementacija HP VLS virtualnih knjižnic je enostavna in neboleča, saj jih lahko uporabljamo z že nameščeno programsko opremo, pa tudi vpeljanih politik arhiviranja nam ni potrebno spreminjati oziroma definirati na novo, če to ni potrebno.

HP StorageWorks 9000 Virtual Library System (VLS9000)

V družini HP StorageWorks VLS9000 virtualnih knjižnic najdemo vsestranske, skalabilne naprave za arhiviranje v srednjih in velikih podjetjih, ki jih zlahka integriramo v obstoječe okolje. Predstavljajo dobro izbiro predvsem za tiste uporabnike, ki so naveličani dolgotrajnih procesov arhiviranja na klasične tračne enote, ki otežujejo ustrezno zaščito podatkov. Najmanjša kapaciteta VLS9000 knjižnice znaša 10 TB v sistemu z enim vozliščem, le-ta pa lahko glede na rast količine podatkov dodajamo vse do največje podprte kapacitete, ki znaša 2560 TB (2.6 PB) s strojno podprto kompresijo. Dodatna vozlišča pa ne povečujejo zgolj kapacitete, temveč tudi zmogljivosti, saj znaša hitrost prenosa podatkov 4,4 TB/uro/vozlišče. Za potrebe kompleksnih SAN okolij je možno dokupiti licenco za deduplikacijo, kar dodatno optimira postopke arhiviranja in varčuje z diskovnimi viri. Tehnologija deduplikacije nam omogoča, da lahko na obstoječih diskovnih kapacitetah shranimo do 50-krat več podatkov. Poleg omenjene licence lahko funkcionalnosti VLS sistema nadgradimo z možnostjo replikacije z nizko pasovno širino (»low bandwith replication«), ki omogoča hitro, stroškovno učinkovito replikacijo in obnavljanje podatkov med oddaljenimi lokacijami.

VLS knjižnica deluje avtonomno, mogoče jo je zelo enostavno implementirati in je visoko razpoložljiva, saj ima integrirane ustrezne strojne rešitve za zagotavljanje neprekinjene razpoložljivosti podatkov (RAID 6 diskovno polje, redundančno napajanje, hlajenje, …). Strojna oprema temelji na vodilni platformi HP ProLiant strežnikov, kupci pa imajo tudi možnost dokupa naprednih Care Pack storitev, s katerimi si zagotovijo ustrezne garancijske pogoje za doseganje definiranih SLA (»Service Level Agreement«) pogojev v svoji organizaciji ali ustrezno, strokovno integracijo v svoj informacijski sistem.

Data Protector programska oprema

Čeprav HP VLS sisteme podpirajo vsi pomembnejši proizvajalci programskih rešitev za arhiviranje podatkov, je HP Data Protector programska oprema prva izbira pri celovitih HP-jevih rešitev za varovanje podatkov in aplikacij. O njeni priljubljenosti priča dejstvo, da jo globalno uporablja več kot 41.000 podjetij in organizacij, od teh tudi približna polovica 500 največjih podjetij na svetu. Data Protector programska oprema prek centralizirane upravljalske konzole podpira izjemno širok nabor aplikacij, diskovnih in tračnih sistemov, drugih orodij za zaščito podatkov in praktično vse vrste virtualnih strojev. S pomočjo napredne integracije in tehnologije posnetkov (»snapshots«) zagotavlja kar najvišjo raven varovanja podatkov za Microsoft Exchange, SharePoint, SQL Server, SAP, Oracle, in številne druge strežniške rešitve. S prilagodljivim načinom licenciranja je rešitev v večini primerov tudi cenovno ugodnejša od konkurenčnih produktov, po nekaterih ocenah omogoča do 70-odstotne prihranke celotnih stroškov (TCO). Glavni razlog je možnost arhiviranja poljubnega števila strežnikov brez kakršnihkoli omejitev ali dodatnih licenc. Poleg tega so Data Protector agenti prenosljivi, kar pomeni, da če pride do zamenjave starih aplikacij z novimi, agente enostavno prenesemo. Na ta način imamo zagotovljeno učinkovito arhiviranje podatkov tako v fizičnih, kot tudi virtualnih okoljih.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ATR.SIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ATR.SIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ATR.SIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku