Igre
09.04.2020 12:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Recenzija: Snakeybus – brezčasna arkada v novi preobleki

Med ponudbo vozil seveda ne manjka ameriški šolski avtobus.
Med ponudbo vozil seveda ne manjka ameriški šolski avtobus.

Malokdo najbrž ne pozna arkadne igre Snake, s katero smo se zlasti v devetdesetih zabavali na mobilnikih in poceni elektronskih igračah. A njen začetek pravzaprav sega mnogo bolj nazaj, ko je ameriška razvojna ekipa Gremlin leta 1976 izdala dvoigralsko igro Blockade. V njej je vsak igralec prevzel nadzor nad hitro daljšajočo se puščico in se izogibal nasprotniku ter okvirju zaslona. Iz te ideje pa se je kasneje razvila zasvojljiva enoigralska arkadna igra, kot jo danes pod imenom Kača pozna večina.

Nori bus
In v kolikor ste se kdaj vprašali, kaj bi dobili, če bi ta ikonični koncept združili z nekoč priljubljeno Segino dirkalno arkado Crazy Taxy, potem je Snakeybus vaš odgovor. Ta nizkocenovna arkada, v kateri igralec namesto kače upravlja neustavljivi avtobus, je že lani izšla za računalnike, pred kratkim pa končno tudi za PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch.

Hitrost
Čeprav na temu avtobusu ni bombe kot v hollywoodski klasiki Speed, je glavna naloga igralcev, da se ta nikoli ne ustavi. A ker je medtem konstantno treba pobirati potnike, s katerimi bus dobiva nove prikolice, to opravilo lahko hitro postane zahtevno. Na srečo je nadzor v igri zelo odziven, za nameček pa je vključena tudi sposobnost skoka, ki dostikrat pravzaprav predstavlja edini izhod iz nerešljive situacije.

Od Seattla do Pariza

Poleg več vrst vozil in načinov igranja, Snakeybus ponuja kar nekaj različnih stopenj. Medtem ko so nekatere osnovane na podlagi resničnih mest, so druge bolj abstraktnega značaja. Čeprav njihov nabor ni pretirano obsežen, so postavljene na dovolj raznolike lokacije, da bo igra pred zaslonom nekaj časa obdržale tiste, ki jim bo nekonvencionalna žanrska mešanica zares všeč.

Na žalost pa Snakeybus na papirju deluje bistveno bolj zanimivo kot v resnici. Za manj kot 10 evrov bo zagrizenim lovcem na točke sicer prinesla nekaj zabave, a vseeno se zdi, da je njena zasnova bolj primerna za mini-igro v kakšni “GTA-jevščini” kot za samostojno izkušnjo.

Povzetek:


+ prijeten koncept
+ izbira vozil

+ raznolike lokacije

– omejen pogled

– nekaj hroščev
– zgolj prednastavljena postavitev kontrol

Ocena: 5/10


Prijavi napako v članku