Igre
25.04.2020 09:29

Deli z drugimi:

Share

Recenzija: Moving Out – selitvena zabava za vso družino

Igra je na voljo od 28. aprila za PC in vse vodilne konzole.
Igra je na voljo od 28. aprila za PC in vse vodilne konzole.

V teh težkih časih, ko med štirimi stenami preživljamo več časa kot kdajkoli prej, so videoigre zagotovo ena najbolj priljubljenih oblik razvedrila. Zlasti tiste za več igralcev, ki omogočajo, da se s prijatelji podružimo vsaj v navideznem svetu, če že ne v resničnem. A še vedno je vse preveč iger prikrajšanih za lokalno večigralstvo, ob katerih bi se lahko zabavala cela družina. Zdaj pa je ponudba kot naročeno bogatejša za svežo sodelovalno izkušnjo, ki bo zagotovo pritegnila pozornost ljubiteljev hitre kuharske arkade Overcooked.

Od kuhanja do seljenja
Čeprav Moving Out ni delo iste razvojne ekipe kot Overcooked, podobnosti med njima ne manjka, na kar namigne že dejstvo, da je obe igri izdala založniška hiša Team 17. Tudi v tej igralci iz ptičje perspektive nadzorujejo pisano druščino duhovitih karakterjev, ki potuje od vrat do vrat, le da se namesto s pripravo kulinaričnih specialitet ukvarja s selitvenimi storitvami. Njihovo podjetje nosi ime Smooth Moves, vendar pa delo običajno poteka vse prej kot gladko. Pohištvo pada v vodo, televizorji na tla, stvari se razbijajo in zdi se, da ekscentrični selitveni mojstri naredijo več škode kot koristi. Večja je ekipa, večji je kaos.

Premikanje kavčev v kavčnem večigralstvu
Kljub temu, da igra dobro funkcionira v solo načinu, je njen glavni adut seveda igranje v družbi. Hkrati lahko sodelujejo do štirje igralci, a žal le na istem sistemu, saj spletno večigralstvo začuda ni vključeno. Konkretnega usklajevanja med igralci je sicer manj kot v Overcooked, vendar ko morajo člani skupinsko poprijeti za večje kose pohištva, stvar postane precej zabavna. V enoigralskem načinu pa je to rešeno tako, da igralec težje predmete lahko premika sam, če jih s hrbtom nazaj vleče do tovornjaka.

Terensko delo

Stopnje so sprva majhne in večinoma zahtevajo le premikanje ali podajanje vsakdanjih predmetov, sčasoma pa igra predstavi kompleksnejše lokacije, ovire, lažje uganke in celo selitev domačih živali, ki zelo rade zbežijo s tovornjaka. Toda glavni cilj ostaja enak – premestitev vseh označenih predmetov v najkrajšem možnem času, dobri rezultati pa odklepajo prijetne arkadne mini-igre, ki igralnost posrečeno prilagodijo glede na število igralcev.

Moving Out je kljub domiselnemu konceptu nekoliko manj razgibana izkušnja kot Overcooked in kot taka bolj zabavna v krajših intervalih kot v večurnih seansah. Vsekakor pa je ob njenih prijetnih šalah, navihanih junakih, simpatični podobi ter dostopni igralnosti težko ostati slabe volje. In to je tisto, kar v teh nepredvidljivih časih še posebej šteje.

Povzetek:

+ Domiseln koncept
+ Prikupen humor
+ Zabavna solo ali v družbi
+ Arkadne mini-igre
+ Soliden nabor stopenj


– Odsotnost spletnega večigralstva
– Svoje čare izrabi hitreje kot Overcooked

Ocena: 7/10


Prijavi napako v članku