Računalništvo, telefonija
03.11.2016 11:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razširjena resničnost tudi za vojsko

Navidezna resničnost bo vojakom dala precejšnjo prednost na bojišču!
Navidezna resničnost bo vojakom dala precejšnjo prednost na bojišču!

Vojaška oprema in tehnologija sta vedno bolj povezani, saj vojska s tem pridobi izjemno prednost na bojišču pred sovražnimi enotami. Kljub temu upravljavci so tanka še vedno v »podrejenem« položaju, saj nimajo vpogleda nad tem, kaj se dogaja okoli njega. To je inženirje podjetja Limpid Arm spodbudilo k pripravi posebne vojaške čelade, ki vojaku daje celovit vpogled nad dogajanjem okoli tanka, saj ta temelji na osnovi vse bolj priljubljene navidezne resničnosti.

Napredna vojaška čelada temelji na osnovi tehnologije Circular Review System (CRS), pri čemer gre za enaka očala, kot se uporabljajo pri navidezni resničnosti. Kamere so seveda postavljene na zunanjo stran tanka, to pa enoti tanka daje kar 360-stopinjsko sliko dogajanja okoli tanka. Ker tu gre za razširjeno resničnost, vojaki na zaslonu vidijo tudi druge uporabne informacije, kot na primer razdalja do sovražnika, podatki o vremenu, opozorila za nevarnostni in še mnogo več.

Podjetja Limpid Arm je novost javnosti sicer predstavilo v sredini meseca oktobra, prvim vojskam pa bo na voljo še pred koncem leta. Med vojskami sveta pa je najceč zanimanja za novost izkazala ukrajinska vojska, saj bo s to čelado lahko pridobila kar nekaj prednosti v boju s separatisti.


Prijavi napako v članku