Telefoni
26.11.2015 16:02
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Raziskava uporabe Apple Watch

Glavni adut pametne ročne ure Apple Watch 2 naj bi bil zaslon P-OLED podjetja LG!
Glavni adut pametne ročne ure Apple Watch 2 naj bi bil zaslon P-OLED podjetja LG!

Pametne ure so naslednja kategorija pametnih izdelkov, ki bo slej ali prej preplavila svet. Vendar pa je pot do takrat še dolga. Kot kažejo zadnje raziskave se namreč pametne ure najpogosteje uporabljajo za isti namen kot klasične in sicer preverjanje časa.

Rezultati raziskave so bili povzeti na podlagi 1009 uporabnikov, ki so jih raziskovalci iz univerze v Stockholmu opazovali 34 dni. Pri tem so testne uporabnike s pomočjo kamere sproti snemali in beležili zakaj kdaj in koliko časa so namenili pametni uri. Vsi testni uporabniki so uporabljali applovo uro Apple Watch. V kar 50 odsotkih vseh pogledov na uro so uporabniki svojo pozornost namenili glavnemu zaslonu ure kjer se nahaja čas in glede na željo uporabnika informacije kot so trenutno stanje vremena, dogodki v koledarju in dnevna fizična aktivnost.

Na drugem mestu so se znašla obvestila. Apple Watch se je kar v 17 odstotkih vseh primerov, ko so uporabniki pogledali na uro, uporabljala za pregled prejetega obvestila. V to kategorijo spadajo tako prejeta sporočila uporabnikov kot tudi obvestila, ki jih pošiljajo aplikacije. Povprečen čas, ki je bil namenjen obvestilom je znašal 9,2 sekunde medtem, ko je povprečno trajanje samega pogleda na predhodno omenjeno glavno stran ure, znašal 3,8 sekunde. Z zgolj enim odstotkom vseh pogledov na uro so se zabeležile aktivnosti uporabe Apple Maps, opravljanje telefonskih klicev in uporabe sekundarnega zaslona kjer so navedene vse nameščene aplikacije. Slednja aktivnost je glede na izmerjeni čas trajala najdlje saj so se uporabniki v povprečju zadržali 33,6 sekund. Na repu aktivnosti se je presenetljivo znašla uporaba aplikacije za e-pošto, ki se je uporabila v zgol 0,1 odstotkih vseh pogledov na uro.

Raziskava ponuja prvi celoviti vpogled v obnašanje uporabnikov pri uporabi pametnih ur in hkrati predstavlja dobro osnovo za spremljanje sprememb pri uporabi, ki bodo posledica novih generacij pametnih ur in s tem izpopolnjenega delovanja. V prvi vrsti bo pozornost usmerjena k Applu in uri Apple Watch. Slednja je na trgu deležna izjemne priljubljenosti saj se na mesečni ravni proda en milijon ur Apple Watch. Po podatkih raziskovalnega podjetja Canalys proda Apple na mesec več pametnih ur kot vsi ostali proizvajalci skupaj.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku