Računalništvo, telefonija
11.10.2016 09:11

Deli z drugimi:

Share

Razgovori za zaposlitev bodo potekali v navidezni resničnosti!

Navidezna resničnost bo postala novo »orožje« kadrovnikov za zaposlitvene razgovore.
Navidezna resničnost bo postala novo »orožje« kadrovnikov za zaposlitvene razgovore.

Cilj vsakega delodajalca je eden, in sicer najti »najboljšega« kandidata. Ker pa vse zaposlitvene intervjuje ni mogoče izvesti na sedežu podjetja, se je britanska poslovna banka Lloyds domislila nadvse iznajdljive poteze. Ta je namreč najavila, da bodo v prihodnje njihovi razgovori za zaposlitev potekali tudi v navidezni resničnosti.

Odločitev britanske poslovne banke Lloyds so pozdravili mnogi vodilni kadrovniki širom sveta, saj se navidezna resničnost vse bolj uveljavlja med končnimi uporabniki in celo podjetji. Ta je predvsem v zadnjih nekaj letih doživela izjemno hiter tehnološki razvoj. Na tem področju namreč že najdemo »prototipe« animiranih avatarjev, ki so v celoti sposobni posnemati uporabnikova čustva, zato bo razgovor v navideznem svetu skoraj v celoti posnemalo tistega v realnem.

Kandidat se bo lahko v navideznem svetu premikal in opravljal vnaprej določene naloge, in sicer zahvaljujoč se senzorjem za nadzor gibanja. Pri podjetju Lloyds so prepričani, da bi lahko prve razgovore za zaposlitev s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti opravili že v prvi polovici naslednjega leta. Sprva bodo ti na voljo za kandidate, ki živijo v oddaljenih državah, nekoliko kasneje pa bodo na voljo tudi tistim, ki živijo v isti državi ali mestu. S tem bo seveda največ pridobil kandidat, saj ne bo po nepotrebnem izgubljal časa na poti do delodajalca in nazaj.


Prijavi napako v članku