Računalništvo, telefonija
26.02.2014 15:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MWC 2014: Najbolj inovativni produkti v mobilni industriji

MWC 2014: Najbolj inovativni produkti v mobilni industriji
MWC 2014: Najbolj inovativni produkti v mobilni industriji

Svetovni kongres mobilne industrije v Barceloni (MWC) je v polnem razmahu. Eden izmed ključnih dogodkov je izbor najbolj inovativnih podjetij in njihovih produktov v mobilni industriji. Na ta način se javno izpostavijo podjetja, ki največ prispevajo k razvoju panoge.

Letošnja podelitev nagrad je že 19. po vrsti. Več kot 680 nominiranih podjetij se je s svojimi produkti potegovalo za nagrade v 38 kategorijah. Prvič letos so uvedli tudi kategorijo za najboljši pametni telefon vstopnega razreda in s tem poudarili pomembnost tega dela trga.

Komisija, katerih člani prihajajo poleg Evrope in ZDA še iz azijskih in afriških držav, je sestavljena iz predstavnikov medijev in analitikov, ki se v svojem dnevnem poklicu ukvarjajo z mobilno panogo.

Med zmagovalci v navedenih kategorijah so sledeči produkti:

  • Najboljši pametni telefon nižjega razreda: Nokia Lumia 520
  • Najboljši tablični računalnik: Apple iPad Air
  • Najboljši pametni telefon visokega razreda: HTC One
  • Najboljša mobilna aplikacija: CityMapper
  • Najbolj inovativno podjetje za razvoj naprav: LG

Poleg naprav in aplikacij so se podeljevale tudi nagrade za najboljše rešitve na področju zdravja in izobraževanja ter mobilnih plačilnih sistemov. Med novostmi na letošnji podelitvi je bila tudi kategorija za izbor najboljšega mobilnega produkta za avtomobilsko industrijo. S tem so poudarili pomembnost omenjenih panog, ki se bodo v prihodnosti s pomočjo mobilne tehnologije korenito spremenile.


Prijavi napako v članku